Plăţile compensatorii pentru disponibilizaţii de la Mechel, achitate de săptămâna viitoare

‘Aş putea să spun acum că, astăzi /joi, 11 aprilie 2013, n.r./, au început să se facă plăţile la Oltchim (…) Începând de săptămâna viitoare vor fi achitate pensiile şi plăţile compensatorii la Mechel. Mai mult decât atât, acolo va veni o firmă foarte mare, este vorba despre Bosch, care va face angajări. Acolo, noi acum pregătim oamenii disponibilizaţi de Mechel în activităţile pe care vrea să le desfăşoare Bosch’, a afirmat Câmpeanu.

 

Miercuri, premierul Victor Ponta a anunţat, în deschiderea şedinţei săptămânale de Guvern, că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală /ANAF/ a eliberat, în aceeaşi zi, suma de 4,8 milioane lei pentru plata salariilor angajaţilor de la Mechel.

 

La rândul său, Varujan Vosganian, ministrul Economiei, a menţionat că Mechel Câmpia Turzii este, deja, în procedură de insolvenţă şi că plăţile sunt decise de către administratorii judiciari, existând garanţia că banii vor fi utilizaţi pentru salarii.

 

Pe de altă parte, prima tranşă de TVA, în valoare de 93,93 milioane lei, a fost decontată către Mechel Câmpia Turzii, o parte din bani fiind reţinută însă în contul datoriilor firmei ruseşti către statul român, a anunţat, marţi, Prefectura Cluj.

 

În România, Mechel a decis, în luna martie, să-şi vândă cele cinci unităţi de producţie pentru 52 de euro către o societate necunoscută. Astfel, Nikarom – o societate cu trei salariaţi şi o cifră de afaceri de 340.000 de euro, a achiziţionat pentru 70 de dolari combinatele Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Oţelu Roşu, Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Reparaţii Târgovişte, care, împreună, realizau o cifră de afaceri de 850 de milioane de euro.

Societatea Invest Nikarom este controlată de către Victor Ciumakov şi Svetlana Ciumakova, părinţii Olgăi Ciumakova, şefa reprezentanţei Mechel la Bucureşti.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed