x


  • EUR
    4.7228
    USD
    4.1899
string(8) "companii"

Ploiești: Un MARE investitor francez a trecut criza! Cheamă înapoi muncitorii dați afară în 2016

Grupul francez Saint-Gobain confirmă schimbarea de strategie în România și redeschide linia de la Ploiești, închisă în 2016 pe motiv de criză. Atunci au fost concediați peste 40 de angajați

Author: Mihai Voican | Sursa: PROFIT.RO | Publicat: 11.10.2018, 9:17

Grupul francez Saint-Gobain a modernizat și extins linia de producție de vată minerală din fibră de sticlă la fabrica Isover din Ploiești, ca răspuns la cererea în creștere pe această nișă din Europa de Sud-Est, aceasta urmând să fie redeschisă săptămâna viitoare, după o întrerupere de aproape doi ani.

Acum, grupul a anunțat oficial că linia va fi redeschisă săptămâna viitoare, după o amplă modernizare tehnologică. Producătorul de materiale de construcții anunțase, pe 4 ianuarie 2016, sistarea activității la linia de producție din cadrul fabricii de la Ploiești, disponibilizând și 42 de angajați. “Decizia de a opri activitatea la această linie de producție a fost luată ca urmare a efectelor crizei economice asupra sectorului de construcții, a scăderii continue a vânzărilor și profitabilității activității, în contextul în care în Europa Centrală și de Est, inclusiv România, există o supra-capacitate de producție de vată minerală din fibre de sticlă. În plus, pentru continuarea activității linei de producție din Romania ar fi fost nevoie de investiții suplimentare de mai multe milioane de euro, investiții care nu ar fi putut fi susținute prin rezultatele financiare pe care acestea le-ar putea genera”, precizau atunci oficialii companiei.

 

Articolul integral pe PROFIT.RO