Polițiștii le dau ultimatumul guvernanților

0

Polițiștii le dau ultimatumul guvernanților. Sindicatul Poliţiştilor Europeni EUROPOL şi Sindicatul Naţional al Poliţiştilor de Penitenciare SNPP, afiliate la Federaţia Publisind şi Blocul Naţional Sindical, declanşează proteste pentru achitarea restanţelor salariale constând în actualizarea şi plata la valoarea corectă a salariului/soldei de grad şi a normei de hrană.

„Pe 23 ianuarie, prim-ministrul României Marcel Ciolacu, viceprim-ministrul Marian Neacşu şi Ministerul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, şi-au asumat în dialog cu sindicatele din familia ocupaţională un angajament ferm privind deblocarea a două dintre drepturile plafonate prin lege la valori inferioare celor impuse de evoluţia indiciilor preţurilor de consum şi a salariului minim începând cu luna februarie. La jumătatea lui martie proiectele de acte normative necesare încă nu se află pe circuitul de avizare şi nici în transparenţă decizională”, se arată într-un comunicat al sindicaliştilor.

Ei arată că, în aceste condiţii, „pacea socială nu mai este o opţiune” iar organizaţiile sindicale „sunt obligate să ia poziţie”.

„Responsabilitatea lui Ciolacu, dar şi a lui Predoiu, care gestionează ministerele de resort din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, va fi decontată în stradă prin cel mai mare protest organizat în ultimii ani”, spun sindicaliştii.

„Ultimatumul dat guvernanţilor este de aprobare a actelor normative necesare până cel târziu la data de 21 martie, în caz contrar sindicatele vor asigura prezenţa 4.000 de protestatari în faţa MAI pe 25 martie când se sărbătoreşte şi ziua Poliţiei Române, începând cu ora 11.00”, arată sursa citată.

În prezent, din totalul de 250.000 de poliţişti, poliţişti de penitenciare şi militari din structura de apărare naţională, 60% au salarii egale sau doar cu puţin peste salariul minim brut pe economie, se arată în comunicat.

Comunicatul mai arată că, dacă situaţia de amânare a plăţii restanţelor va continua, vor urma proteste în Bucureşti şi teritoriu precum şi acţiuni corective de refuzare a muncii suplimentare cu blocarea activităţilor, conform unui calendar care va fi pus la dispoziţia mass-media de EUROPOL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.