Pomoţii false la BauMax şi Flanco

Păcăleala constă în anunţarea unor reduceri substanţiale aplicate însă unor preţuri mari care nu au fost niciodată la raft. Se induce astfel clienţilor ideea falsă că vor cumpăra un produs scump, dar la un preţ mic, când în realitate cumperi un produs ieftin şi atât.

 

Marii retaileri Flanco şi Baumax au fost prinşi „în ofsaid” de comisarii de la Protecţia Consumatorilor în timp ce încercau să îşi păcălească clienţii cu oferte promoţionale.

 

„Şmecheriile” operatorilor economici au fost depistate de comisari în cataloagele promoţionale pe care ei înşişi le distribuie gratuit prin oraş, scrie ziaruldeiasi.ro.

 

Ilustrate multicolor şi cu mesaje atractive de genul „MEGA REDUCERI”, companiile verificate încercau să ademească clienţii cu minciuni pentru a-şi vinde marfa. În urmă cu o lună, supermarketul Billa a primit o amendă de 25.000 lei pentru că angajaţii aplicau incorect reducerile la preţ, inducând astfel în eroare clienţii.

 

Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor, Marian Grigoraş, a postat pe pagina de Facebook două exemple de practici comerciale incorecte dintre cele demascate de comisari în cadrul controalelor. Imaginile nu conţineau datele de identificare ale operatorilor, însă „Ziarul de Iaşi” a găsit pe internet cataloagele în care comisarii au descoperit practicile incorecte, iar acestea aparţineau magazinelor Flanco şi Baumax.

 

Un exemplu dat de şeful Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor, Marian Grigoraş, era o promoţie aparţinând magazinului Baumax, la un ventilator- umidificator. În primă fază, aparatele au fost scoase la vânzare pentru 399 lei, în săptămâna 2 – 15 iunie, ca mai apoi, pentru perioada 16 iunie – 6 iulie, să fie prezentate la preţul de 349 lei, dar cu o reducere de 36% faţă de preţul vechi de 549 lei.

 

„Vindem întâi produsul cu 399 lei, ulterior scădem la 349 lei şi scriem că preţul vechi a fost de 549 lei şi mai scriem că am făcut o reducere de 36%. Hai, că poate nu se prinde nimeni de şmecherie! «Smecheria» se numeşte practică comercială incorectă”, a notat comisarul Marian Grigoraş.

 

Articolul integral pe ziaruldeiasi.ro

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed