AcasăActualitatePonta: Nu scade niciun salariu de la bugetarii cu venituri mici

Ponta: Nu scade niciun salariu de la bugetarii cu venituri mici

Premierul Victor Ponta dă asigurări că nu vor scădea salariile bugetarilor cu venituri mici, precizând că se caută soluții pentru ca acestea “să urce un pic”.

“Acel proiect de a încerca o rearanjare a sistemului bugetar rămâne în continuare unul din proiectele mari. Nu se poate face peste noapte, vorbim despre un milion trei sute de mii de bugetari, vorbim de a pune într-un fel sau altul în aceeași matcă profesii care nu au nicio legătură între ele. (…) Nu este ușor să spui că un medic sau un profesor sau un magistrat este mai important sau mai puțin important. Toți sunt importanți. Am cerut date prin ministerul de Finanțe, în primul rând să vedem unde stăm cu salarizarea pentru că este un haos de ani de zile, s-au tot dat sporuri, nimeni nu mai știe, unii au salarii mici, alții mari, este un haos general. În măsura în care evoluăm în acest sens, o să vă ținem la curent”, a declarat Ponta, la Palatul Parlamentului, întrebat cu privire la stadiul proiectului privind legea salarizării unitare.

 

 

În context, el a dat asigurări că nu vor exista tăieri salariale în cazul bugetarilor cu venituri mici.

 

 

“Știți, de câte ori vrei să faci ceva bun și important în România, cei care îți bagă bețe în roate se mișcă mai repede. Nu știu cine a băgat așa zvonistică: tăiem salarii la bugetari. Vreau să fie foarte clar, nu scade niciun salariu de la bugetarii cu venituri mici, dimpotrivă, căutăm soluția să vedem dacă putem să mergem, cu cei cu salarii foarte mici, profesori debutanți, rezidenți, să mergem să urcăm un pic. Dar, imediat strâmbele s-au băgat”, a adăugat Ponta.

Ultimele Articole