Porumbul fiert, produs ”de lux” pe litoral. Cât costă un știulete

0

Porumbul fiert a devenit un adevărat produs de lux pe litoralul românesc. Cei care au poftă au de plătit prețuri aproape triple față de cele de acum câțiva ani.

Un singur știulete de porumb se vinde pe litoralul românesc chiar și cu un preț de 10 ori mai mare decât a fost achiziționat de la producător.

Sunt zone în care un porumb fiert costă 10 lei, iar în altele ajunge chiar și la 12 lei. Astfel, unii turiști nu au de unde să aleagă.

Important de știut est că, potrivit specialiștilor, porumbul fiert vă poate îmbolnăvi pe loc. Plimbat prin soare, pe plajă, cât e ziua de lungă, preparat în condiții suspecte, poate fi contaminat cu bacterii periculoase precum Salmonela, Stafilococ auriu sau chiar E.coli.

Cât costă porumbul la producători

Trebuie spus că porumbul pe care oamenii îl achiziționează pe plajă este vândut de către fermieri la prețul de doar un leu în piețele en-gros din județul Dolj. Până ajunge la turistul de pe litoral, prețul crește semnificativ, arată sursa citată.

Dacă este pregătit în condiții igienice, pe lângă faptul că are doar 97 de calorii la 100 de grame, porumbul conţine carbohidraţi care ajută la energizarea corpului şi, în acest fel, la împiedicarea procesului de depunere a grăsimilor. Chiar şi prin fierbere, acesta îşi păstrează substanţele nutritive.

Specialiştii spun că vitamina E din porumbul fiert ne protejează împotriva artritei, scade nivelul colesterolului reducând astfel riscul de ateroscleroză şi, implicit, de infarct. Ajută şi la procesul de reînnoire al celulelor. Mai mult, porumbul fiert conţine şi potasiu, necesar pentru buna funcţionare a muşchilor şi a inimii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.