Cum să mărești viteza smartphone-ului

0

Evident, terminalul este supus unei avalanșe de comenzi. Cu toate acestea, nu trebuie neapărat să treci prin momente lungi în care acesta se blochează. Iată câteva sfaturi de la specialiștii americani care vor curăța telefonul și îi va optimiza utilizarea bateriei.

 

1. Instalează un optimizator de sistem. Bunăoară, o aplicație de optimizare este Advanced Task Manager, care îți permite să închizi manual comenzile telefonului care nu sunt utilizate frecvent. Pentru sistemul android există un instrument de golire a fișierelor cache numit Easy Cache Cleaner. În acest fel, telefonul inteligent va fi mai performant datorită faptului că va avea mai mult spațiu pe disc. Alături de acestea, o altă aplicație menită să crească performanța unui smartphone este Clean Master. Aceasta golește fișierele cache, fișierele reziduale și curăță pachetele de aplicații, eliberând memorie operativă, ceea ce ajută la creșterea vitezei și conferă bateriei o durată de viață mai lungă.

 

2. Actualizează regulat sistemul de operare al smartphone-ului. Dacă uiți sau amâni să faci această operațiune, ai de pierdut mult la capitolul performanță. Trebuie să intri în meniul telefonului, la Setări, să alegi opțiunea Setările telefonului, după care să dai click pe Actualizează sistemul de operare apăsând pe Instalează acum. Telefonul inteligent va instala cea mai recentă versiune a sistemului de operare și vei beneficia de o productivitate sporită.

 

3. Revizuiește-ți mereu widget-urile active. Foarte mulți utilizatori de smartphone-uri devin dependenți de o varietate de widget-uri și au tendința de a-și instala prea multe. Problema este că acestea încetinesc viteza aparatului. Cele mai problematice în acest sens sunt widget-urile care se actualizează primind informații în permanență, cum sunt cele privind starea vremii. Ele consumă bateria și fac ca telefonul să funcționeze mai greu. Așadar, dă o raită prin widget-urile pe care le-ai instalat și șterge-le pe cele pe care nu le utilizezi în mod regulat.

 

4. Șterge aplicațiile pe care nu le folosești și care nu îți sunt necesare. Cu toate că o mulțime din activitățile noastre pe smartphone sunt legate de diferite aplicații, ține minte că acestea au o memorie fixă. Dacă aduni pe telefon multe aplicații, performanța acestuia va scădea simțitor. Fă-ți un obicei din a-ți curăța terminalul mobil de conținutul de care nu ai neapărată nevoie și vei beneficia în schimb de o viteză mai mare de funcționare.

 

5. Verifică memoria internă a telefonului. De multe ori se întâmplă ca un smartphone să meargă mai greu din cauza umplerii memoriei sale interne. Verifică ce cantitate de informație este stocată acolo și mută fișierele media (fotografii, fișiere video, mp3 etc.) pe cardul de memorie externă.

 

6. Root-area telefonului. Este o opțiune ușor mai tehnică, însă care face minuni. Aplicând-o, poți șterge aplicații instalate în trecut pe care nu le mai folosești sau pe care nu le dorești. Practic, prin root-are, primești acces la „rădăcina” telefonului și poți face mai multe modificări decât îți permite însuși producătorul fără să modifici sistemul de operare. În urma acestui proces, toate aplicațiile, setările și datele din telefon rămân neschimbate.

 

7. Resetarea telefonului. Dacă simți că telefonul tău a acumulat atâtea informații și aplicații încât te rătăcești în acest hățiș, cea mai simplă metodă este să o iei de la zero. Adică, să-l resetezi, cu condiția să-ți salvezi pe calculator contactele, mesajele, fișierele multimedia de care ai nevoie. După ce ai făcut acest pas și ai eliberat o parte din memoria telefonului, poți reinstala doar aplicațiile și widget-urile care te interesează.