Țara care sufocă lumea prin poluare

0

Totodată, este pentru prima dată când China emite o cantitate mai mare de gaze cu efect de seră pe cap de locuitor decât UE. Aceste informații tulburătoare, precum și alte provocări legate de mediu, vor fi dezbătute în cadrul summit-ul privind clima mondială, care va avea loc la New York, în această săptămână. În cadrul acestui forum internațional, liderii mondiali intenționează să facă presiuni asupra autorităților chineze pentru a ține în frâu nivelul emisiilor poluatoare.

 

În ultima săptămână, activiștii în organizații pentru protecția mediului au organizat peste 2.000 de demonstrații în cadrul cărora au făcut apel către state precum China pentru a răspunde provocărilor privind schimbările climatice, scrie publicația Quartz.

 

Anul trecut, emisiile globale de gaze cu efect de seră au crescut cu 2,3%, până la 36,1 miliarde de tone, creșterea reducându-se comparativ cu avansul mediu anual din ultimul deceniu, care a fost de 2,5%, potrivit raportului Global Carbon Project. Această ușoară scadere se datorează, în cea mai mare parte, încetinirii creșterii economice a Chinei.

 

Cu toate acestea, furia publică în creștere a chinezilor legată de poluarea aerului și a apei, precum și o nouă lege a mediului care prevede concentrarea pe energia din surse regenerabile ar putea însemna faptul că, într-un final, liderii chinezi s-ar putea să ia în serios lupta împotriva emisiilor de carbon ale țării.

 

În luna iulie, autoritățile din China au amendat zece centrale electrice pe bază de cărbune cu o sumă totală de 158 de milioane de yuani (aproximativ 25 milioane de dolari) pentru că acestea nu scot oxidul de sulf din emisii.

 

China intenționează să-și reducă dependența până la sub 65% din producția de energie, de la 66%, în 2012. 12 dnin cele 34 de provincii din China s-au angajat să aplice o anumită formă de reducere a consumului de cărbune, potrivit unui raport al Greenpeace din aprilie. Zece provincii chineze au raportat deja scăderea consumului de cărbune între 2011 și 2012, astfel încât rata de creștere a consumului național de cărbune a început să scadă.

 

Dar trebuie să treacă încă destul de mult timp până când contribuția uriașă a Chinei la schimbările climatice va începe să scadă. Se estimează că emisiile de carbon ale țării vor crește cu 4,5% în acest an, până la 10,4 miliarde de tone, comparativ cu 5,2 miliarde în SUA și 3,4 miliarde în UE. Emisiile gazelor cu efect de seră sunt prognozate să scadă în SUA și UE cu 0,9% și, respectiv, 1,1%.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.