x


  • EUR
    4.8715
    USD
    4.0088
string(7) "externe"

Pregătește Trump un atac nuclear? Spaima democraţilor din cauza unui preşedinte „instabil” al SUA

Graba cu care democraţii americani încearcă, pe ultima sută de metri să-l demită pe Donald Trump, chiar dacă mai sunt doar câteva zile până la instalarea oficială a lui Joe Biden la Casa Albă, vine pe fondul îngrijorărilor exprimate public de către Nancy Pelosi, lidera Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA referitoare la sănătatea mintală a lui Trump şi posibilitatea ca acesta să lanseze un atac nuclear.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 12.01.2021, 12:55

Adevărul este că, atâta vreme cât Trump e la Casa Albă, nimeni şi nimic nu-l poate împiedica să se joace cu butonul nuclear. Nici armata şi nici măcar Pelosi, informează Time.

 

 

ÎPS Teodosie: Eu nu mă vaccinez că am o alergie. Boala există. Rugăciunea vindecă mai bine decât vaccinul

 

 

„Preşedintele Statelor Unite deţine autoritatea unică de a autoriza folosirea armelor nucleare ale SUA. Această autoritate e parte integrantă a rolului său constituţional de comandant suprem al forţelor armate. Preşedintele nu are nevoie de acceptul niciunuia dintre consilierii săi militari şi nici de cel al Congresului SUA pentru a lansa un atac nuclear. Astfel, nici armata şi nici Congresul nu poate anula un astfel de ordin”, se arată într-un raport al Congresului pe această temă, din decembrie 2020.

 

 

Regizorul filmului ”Colectiv” refuză o decorație din partea președintelui Iohannis

 

În aceste condiţii, Nancy Pelosi, lidera democrată a Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA, anunţa, în urmă cu câteva zile, că a discutat cu șeful Statului Major american, Mark Milley, despre îngrijorările sale cu privire la starea mintală a președintelui american în funcție și la posibilitatea ca Donald Trump să lanseze un atac nuclear sau să inițieze un război în ultimele sale zile la Casa Albă.

 

Şeful Pentagonului a confirmat convorbirea telefonică avută cu Pelosi. Conform publicaţiei The Drive, şeful Armatei SUA a răspuns întrebărilor lui Pelosi referitoare la procedura lansării unui atac nuclear.

 

Practic, există foarte puţine (spre deloc) obstacole care să stea în calea liderului de la Casa Albă, în cazul în care îşi pune ambiţia să ordone un atac nuclear.

 

articolul integral aici: