Regizorul filmului ”Colectiv” refuză o decorație din partea președintelui Iohannis

Nanau arată că Administrația Prezidențială i-a transmis că președintele Iohannis a decis sa îl decoreze cu Medalia „Meritul Cultural”, cu ocazia Zilei Culturii Nationale.

 

 

Se caută un „Elvis Presley” în campania de vaccinare. Prefecții cer ajutorul VIP-urilor și preoților

 

 

Regizorul a anunțat că refuză decorația din cauza indiferenței autorităților față de sectorul cultural din România și citează propunerile ignorate de autorități.

 

”Cred că este cel mai cinic moment pentru a decora, simbolic și gol de sens, cultura României. După aproape un an de eforturi și propuneri din partea tuturor sectoarelor culturale de a angaja statul Român în implementarea de mecanisme de susținere a culturii sever amentințate de faliment în timpul crizei COVID 19, reacția și intervenția concretă a statului Român la toate nivelurile institutionale a fost zero. Fac public răspunsul meu către Administrația Prezidențială care dorea să mă decoreze pe 15 ianuarie pentru meritele în susținerea culturii naționale pe timp de criză”, a scris Alexander Nanau pe Facebook.

 

 

SIMION de la AUR, ceartă de pomină cu jurnalistul CARTIANU! În direct

 

 

Filmul ”Colectiv”, regizat de Alexander Nanau, a atras atenția criticii internaționale de cinema, dar și a presei occidentale.

 

Industria culturală, inclusiv sectorul cinematografiei, sunt printre cele mai afectate de restricțiile impuse de guvern de la începutul pandemiei. În plus, artiștii se plâng că statul român nu și-a onorat contractele semnate în urmă cu un an pentru susținerea unor filme.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri