Se caută un „Elvis Presley” în campania de vaccinare. Prefecții cer ajutorul VIP-urilor și preoților

Aproximativ patru milioane de persoane intră în etapa a doua de vaccinare, iar la nivelul fiecărui județ se centralizează liste cu cei care doresc să se imunizeze, notează Europa Liberă.

 

Situația din teren diferă de la un județ la altul, dar există zone în care numărul celor care doresc să se vaccineze se situează între 30% și 50%.

 

 

Și un primar UDMR s-a supărat pe guvernul din care face parte UDMR

 

 

România se confruntă astfel cu două probleme: în plan local există un nivel ridicat de neîncredere în vaccin, iar la nivel central se manifestă o incapacitate de a vaccina peste un anumit număr din persoane.

 

 

SIMION de la AUR, ceartă de pomină cu jurnalistul CARTIANU! În direct

 

 

În primele zece zile ale anului, în România s-au vaccinat cu puțin peste 108 mii de persoane. Comparativ, în Israel au fost administrate 1,8 milioane doze de vaccin, în Germania peste 610 mii, iar în Italia peste au fost vaccinate 643 de mii de persoane.

 

În județul Bistrița Năsăud procentul celor care doresc să se vaccineze în etapa a doua se situează în jurul a 50%.

 

„Până la ora aceasta au fost vaccinate în prima etapă 1300 de persoane, dintr-un total de 2.500 pe evaluarea noastră. Am primit 1.740 de vaccinuri, deci ar mai fi 440 de doze pentru prima etapă. Pentru etapa a doua, din 6.198 de angajați doresc vaccinarea 3.069”, a declarat pentru Europa Liberă prefectul județului.

 

Campania de promovare a vaccinului începe să dea de gândit autorităților. Prefectul Stelian Dolha consideră că ar trebui demarată o campanie la nivel județean, dar cu alte personaje decât cele de la nivel central.

 

„Cum Elvis Presley făcea în SUA campania de vaccinare împotriva poliomielitei, cred că ar trebui să avem și noi un mesaj al VIP-urilor. Elvis Presley a ridicat vaccinarea de la 0,6% la 70% în câteva luni. Asta trebuie să facem și noi”, a spus prefectul din Bistrița Năsăud. Cunoscutul artist american a decis în 1956 să se vaccineze împotriva poliomielitei, exemplul său fiind urmat apoi de milioane de tineri.

 

Problema este unde găsim în România un Elvis Presley, adaugă Stelian Dolha. Acesta crede că toate vedetele locale și naționale ar trebui să participe la campania de promovare a vaccinării.

 

Până la descoperirea personajului care poate să facă celebră campania de vaccinare, autoritățile din Bistrița Năsăud s-au întâlnit cu reprezentanții cultelor religioase.

 

articolul integral aici:

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed