Premieră în lumea auto: Apare taxa pe kilometraj! Noile condiţii în care va fi aplicată

Taxa pe kilometraj reprezintă un nou sistem de impozitare considerat mai echitabil pentru toți utilizatorii de vehicule.

Departamentul de Transport din California a anunțat lansarea unui proiect pilot pentru a testa tranziția de la taxele pe combustibil la o taxă bazată pe kilometrajul parcurs. Această inițiativă are drept scop să ofere un mod de impozitare mai just și echitabil.

În prezent, cele 1,2 milioane de vehicule electrice înregistrate în stat nu contribuie la fondurile necesare pentru repararea drumurilor. În contrast, proprietarii de vehicule pe benzină sau motorină plătesc anual aproximativ 300 de dolari în taxe pe combustibil.

Cât va fi taxa pentru fiecare kilometru parcurs

Conform noului sistem propus, se va aplica o taxă de 3 cenți pentru fiecare kilometru parcurs.

Șoferii care vor participa la proiectul pilot vor avea mai multe opțiuni pentru a raporta kilometrajul: fie vor putea instala un dispozitiv în mașină care va urmări automat distanța parcursă, fie vor putea trimite fotografii ale contorului de parcurs înainte și după fiecare călătorie.

Participanții la acest proiect vor fi recompensați cu până la 400 de dolari. Obiectivul principal al proiectului este de a evalua fezabilitatea și echitatea taxei pe kilometraj în comparație cu actualul sistem de taxare pe combustibil.

Aceasta evaluare este necesară în contextul creșterii numărului de vehicule electrice, care nu contribuie la întreținerea infrastructurii rutiere prin taxele pe combustibil, conform unui articol publicat de Profit.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed