Premieră la KAUFLAND înainte de Crăciun: porcul românesc, separat în raft de cel din import

Kaufland, lider pe piaţa de retail alimentar din România, va demara astăzi, alături de fermieri români membri ai Cooperativei „Ţara mea” din care face parte şi compania germană, un proiect menit să crească cantităţile de carne de porc românesc comercializate. „Germania, Portugalia, Ungaria. De ce în România, 50% din carnea de porc din magazinele moderne și tradiționale provine din alte țări?”, este întrebarea de la care s-a pornit această iniţiativă, care are şi o componentă de calitate – se lucrează la o reţetă de hrană pentru porcul românesc, din furaje româneşti, şi inspirată de cele folosite în perioada comunistă. „Acesta este primul pas, forma de hrană mai durează pentru că este un proces foarte amplu. Însă acum este pentru prima dată când carnea de porc românesc se va vinde pe raft separat faţă de cea de import. Fermierii români vor avea propriul raft, unde vor funcţiona direct şi singuri”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Florin Burculescu, preşedintele Cooperativei Agricole „Ţara mea”.

Articolul integral pe ECONOMICA.NET

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed