Premierul Ciucă a discutat cu vicepreşedinta Comisiei Europene despre importanţa implementării PNRR pentru dezvoltarea economiei şi reformarea societăţii

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a exprimat aprecieri deosebite pentru contribuţia consistentă a vicepreşedintei Comisiei Europene la coordonarea activităţilor corespondente Conferinţei privind viitorul Europei, arată comunicatul de presă al Guvernului.

 

În context, a punctat necesitatea ca procesul de evaluare a recomandărilor rezultate din Conferinţă să rezulte în transpunerea acelor priorităţi şi direcţii de acţiune cu veritabilă rezonanţă pentru cetăţenii europeni. Menţinerea unităţii şi a coeziunii Statelor Membre, alături de sprijinul ferm pentru valorile democratice ale Uniunii sunt o sarcină comună esenţială, cu atât mai mult în actualul context geostrategic.

 

De asemenea, şeful Executivului a subliniat importanţa implementării PNRR pentru dezvoltarea economiei şi reformarea societăţii, respectiv valoarea adăugată considerabilă a fondurilor europene pentru dezvoltare şi coeziune, mai indică sursa citată.

 

Apreciind, totodată, susţinerea Comisiei Europene pentru extinderea Spaţiului Schengen, premierul Ciucă şi-a exprimat speranţa ca România să obţină o decizie politică pozitivă privind aderarea la acest spaţiu de liberă circulaţie.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri