Premiile Gopo 2024! Premiul special va fi acordat unui cascador ce și-a riscat viața pentru succesul a peste 60 de filme

0

Luna acesta, pe 29 aprilie, va avea loc cea de-a 18-a ediție a prestigioaselor premii cinematografice românești, Gopo 2024.

Premiul Special al galei va ajunge de acestă dată la un veteran actor cascador român, Adrian Ștefănescu, cel ce a dat dinamică și emoție la zeci de producții ale cinematografiei noastră după 1968. În vârstă de 81 de ani, absolventul al Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1972, Adrian Ștefănescu este unul din pionierii și creatorii școlii de cascadori din România

Lansat în grandoproducția istorică ”Bătălia Pentru Roma”, realizată de Sergiu Nicolescu, cineastul i-a încredințat lui Adrian Ștefănescu cele mai spectaculoase și dificile scene din filmele sale, amintim doar câteva: ”Mihai Viteazul”, ”Cu mâinile curate”, ”Un comisar acuză”, ”Ultimul cartuș”, ”Nemuritorii”, Pentru patrie”, ”Drumul oaselor” ori ”Duelul”. Din 1983, Adrian Ștefănescu și-a continuat spectaculoasa carieră artistică la Circul de Stat.

Premiile Gopo 2024! Premiul special va fi acordat cascadorului Adrian Ștefănescu

Nominalizări Gopo 2024. 32 de lungmetraje aflate în cinematografe ori pe platformele de videostreaming în 2023 se află la categoria ”cel mai bun film”. Peliculele cu cele mai multe nominalizări de anul acesta sunt: „Libertate” (14), „Spre nord” (13), „Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (11), „Boss” (9), „MMXX” (6) şi „Visul” (6). La categoria „Cea mai bună regie” sunt nominalizaţi Bogdan Mirică pentru filmul „Boss”, Tudor Giurgiu pentru filmul „Libertate”, Cristi Puiu pentru filmul „MMXX”, Radu Jude pentru „Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” şi Mihai Mincan pentru „Spre Nord”. 

Peste 700 de profesionişti activi din toate domeniile industriei de film româneşti vor fi invitaţi să voteze pentru desemnarea câştigătorilor Trofeelor Gopo 2024. Gala Premiilor Gopo este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Ministerul Culturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.