”Piaţa restaurantelor din Bucureşti a avut o evoluţie spectaculoasă în ultimii 3-5 ani, începând de la calitatea mâncării până la ambianţă. Cred că avem printre cele mai bine amenajate restaurante din Europa. Străinii sunt uimiţi de ce găsesc aici”, a spus George Butunoiu.
Pe primul loc este Le Bistrot Francais, înființat de antreprenorul Cristian Preotu (care deţine grupul Le Manoir, adică magazinele Comtesse du Barry, Petit Bateau, ciocolateria Michel Cluizel şi restaurantele Le Bistrot Français, Sushi Room și La Vinuri). Le Bistrot Francais a obţinut cele mai bune note pentru mâncare şi atmosferă.
„Mâncarea a evoluat destul de mult şi cred că în Bucureşti se mănâncă mult mai bine decât la Viena sau în multe alte mari oraşe din Europa. Ambasadorul Japoniei mi-a spus că la Bucureşti poţi să mănânci sushi cum nu găseşti în multe restaurante din Tokyo. Ambasadorul Argentinei mi-a spus că la ei în ţară trebuie să fii bogat ca să mănânci un steak ca în Bucureşti la Osho, Vacamuuu sau la restaurantul de steak de la Marriott. Cred că se exagerează când se spune că restaurantele din Bucureşti sunt departe faţă de restaurantele din Europa, atunci când este vorba de mâncare. Sunt nişte mituri”, a mai spus George Butunoiu.
Premiul întâi:
Le Bistrot Francais
Cele mai bune restaurante pe tipuri de mâncare:
- Cea mai bună bucătărie franţuzească – L’Atelier, cu chef Samuel le Torriellec
- Cea mai bună bucătărie japonează din Bucureşti – Restaurantul Yuki
- Cea mai bună bucătărie boerească românească – Restaurantul Zexe
- Cea mai bună bucătărie românească fină – Restaurantul Maize
- Restaurantul Caru’ cu bere – cea mai bună bucătărie românească tradiţională
- Restaurantul Corto Maltese – bucătărie mediteraneană europeană (Grecia, Spania, Franţa)
- Restaurantul Sharkia de la Radisson – bucătărie mediteraneană sud-estică (Africa de Nord şi Orientul Mijlociu)
- Restaurantul Joseph by Joseph Hadad – bucătărie internaţională
- Restaurantul Poezia – bucătărie italiană fină
- Pentru bucătărie italiană tradiţională nu s-a dat niciun premiu pentru că nu s-a făcut nicio diferenţă între restaurantele din Bucureşti de acest tip
- Restaurantul Zen Garden – bucătărie chinezească
- Restaurantul Four Season – bucătărie libaneză
- Restaurantul Amvrosia – bucătărie grecească
- Restaurantul Pata Negra – bucătărie spaniolă
- Restaurantul Ma Bistro – bucătărie urbană
- Restaurantul Ginger – sushi-bar
- Restaurantul Mesogios – peşte şi fructe de mare
- Restaurantul Red Angus – steak house
- Restaurantul Le Vivier – Oister&Caviar Bar
- Cel mai bun chef din România – Alex Petricean, 31 de ani, Restaurant Maize
- Restaurantul Kaiamo – cel mai bun restaurant nou-deschis
- Restaurantul Locata Jariştea – restaurantul cu cel mai original program
- Restaurantul Argentine, chef Cătălin Petrescu, preferinţa Restrocracy
Sursa: restocracy,ro