Premiile Restocracy pentru cele mai bune restaurante din București

”Piaţa restaurantelor din Bucureşti a avut o evoluţie spectaculoasă în ultimii 3-5 ani, începând de la calitatea mâncării până la ambianţă. Cred că avem printre cele mai bine amenajate restaurante din Europa. Străinii sunt uimiţi de ce găsesc aici”, a spus George Butunoiu.

Pe primul loc este Le Bistrot Francais, înființat de antreprenorul Cristian Preotu (care deţine grupul Le Manoir, adică magazinele Comtesse du Barry, Petit Bateau, ciocolateria Michel Cluizel şi restaurantele Le Bistrot Français, Sushi Room și La Vinuri). Le Bistrot Francais a obţinut cele mai bune note pentru mâncare şi atmosferă.

George Butunoiu

„Mâncarea a evoluat destul de mult şi cred că în Bucureşti se mănâncă mult mai bine decât la Viena sau în multe alte mari oraşe din Europa. Ambasadorul Japoniei mi-a spus că la Bucureşti poţi să mănânci sushi cum nu găseşti în multe restaurante din Tokyo. Ambasadorul Argentinei mi-a spus că la ei în ţară trebuie să fii bogat ca să mănânci un steak ca în Bucureşti la Osho, Vacamuuu sau la restaurantul de steak de la Marriott. Cred că se exagerează când se spune că restaurantele din Bucureşti sunt departe faţă de restaurantele din Europa, atunci când este vorba de mâncare. Sunt nişte mituri”, a mai spus George Butunoiu.

 

 

Premiul întâi:

Le Bistrot Francais

Cele mai bune restaurante pe tipuri de mâncare:

  1. Cea mai bună bucătărie franţuzească – L’Atelier, cu chef Samuel le Torriellec
  2. Cea mai bună bucătărie japonează din Bucureşti – Restaurantul Yuki
  3. Cea mai bună bucătărie boerească românească – Restaurantul Zexe
  4. Cea mai bună bucătărie românească fină – Restaurantul Maize
  5. Restaurantul Caru’ cu bere – cea mai bună bucătărie românească tradiţională
  6. Restaurantul Corto Maltese – bucătărie mediteraneană europeană (Grecia, Spania, Franţa)
  7. Restaurantul Sharkia de la Radisson – bucătărie mediteraneană sud-estică (Africa de Nord şi Orientul Mijlociu)
  8. Restaurantul Joseph by Joseph Hadad – bucătărie internaţională
  9. Restaurantul Poezia – bucătărie italiană fină
  10. Pentru bucătărie italiană tradiţională nu s-a dat niciun premiu pentru că nu s-a făcut nicio diferenţă între restaurantele din Bucureşti de acest tip
  11. Restaurantul Zen Garden – bucătărie chinezească
  12. Restaurantul Four Season – bucătărie libaneză
  13. Restaurantul Amvrosia – bucătărie grecească
  14. Restaurantul Pata Negra – bucătărie spaniolă
  15. Restaurantul Ma Bistro – bucătărie urbană
  16. Restaurantul Ginger – sushi-bar
  17. Restaurantul Mesogios – peşte şi fructe de mare
  18. Restaurantul Red Angus – steak house
  19. Restaurantul Le Vivier – Oister&Caviar Bar
  20. Cel mai bun chef din România – Alex Petricean, 31 de ani, Restaurant Maize
  21. Restaurantul Kaiamo – cel mai bun restaurant nou-deschis
  22. Restaurantul Locata Jariştea – restaurantul cu cel mai original program
  23. Restaurantul Argentine, chef Cătălin Petrescu, preferinţa Restrocracy

Sursa: restocracy,ro

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed