PREȚ BOMBĂ! 3,87 lei pentru un litru de motorină. De azi poți cumpăra în România combustibil fără adaos comercial!

0
131
PREȚ BOMBĂ! 3,87 lei pentru un litru de motorină. De azi poți cumpăra în România combustibil fără adaos comercial!

Compania Neptun SA Câmpina și proprietarul acesteia, omul de afaceri Mihai Anastasescu, au decis să ajute mediul de afaceri, pe câmpineni și pe locuitorii din regiunile limitrofe să treacă mai ușor peste dificultățile generate de pandemia de coronavirus.

 

Astfel, începând de astăzi, 15 septembrie, ora 11, și până la 31 decembrie anul curent, carburanții comercializați în stațiile ETU, deținute de Neptun SA, vor avea un adaos comercial de numai 0,1%, fapt ce duce la o ieftinire masivă a tuturor tipurilor de combustibil: benzină, motorină și GPL.

 

Un litru de motorină, sortimentul standard, cel mai popular, se comercializează cu 3,87 de lei, cu tot cu TVA, față de 4,46 lei cât a fost până acum. Media în piață este de 4,43 lei/litru. Un litru de benzină standard coboară de la 4,52 lei la 4,08 lei. În piață, sortimentul de benzină se vinde în medie cu 4,45 lei. De asemenea, stația ETU vinde motorina premium cu 4,32 lei/litru, în scădere de la 4,85 lei/litru, și benzina premium cu 4,66 lei/litru, față de 5,17 lei/litru.

 

Practic, sortimentele premium vor fi mai ieftine decât cele populare de pe piață. Un litru de GPL se comercializează cu 2,02 lei, în scădere de la 2,52 lei/litru. Media în piață este de 2,52 lei/litru.

 

Ieftinirea masivă a carburanților la stațiile ETU este primul gest major făcut de un om de afaceri pentru a-i ajuta locuitorii din oraș si zonele adiacente, grav afectați de criza economică declanșată de măsurile impuse pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

 

Neptun deține trei stații de distribuție: Câmpina, Cornu și Paulești. Aceasta din urmă este cea mai mare benzinărie din țară, având o suprafață de 6.000 metri pătrați, cât un hypermarket.