Preţul petrolului a atins maximul ultimelor cinci luni

Astfel, preţul petrolului Brent, de referinţă în Europa, a crescut marţi cu un dolar, la 111,8 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din ultimele 5 luni, potrivit The Guardian.

 

Bursa din Arabia Saudită este în coborâre cu 3%, iar cea din Dubai cu 7%, analiştii comentând că declinul este cauzat de tensiunile din Siria, însă reacţia investitorilor este exagerată.

 

Cotaţia aurului, considerat o investiţie sigură în situaţii de criză, a urcat cu 0,5%, la 1.411,3 dolari pe uncie, potrivit Bloomberg.

 

Indicele bursier global MSCI All Country World Index a coborât marţi cu 0,5%, în timp ce yenul japonez s-a apreciat cu 0,6% faţă de un coş de valute de referinţă, indicând scăderea apetitului investitorilor pentru risc şi trasferurile de capital către active cu un grad ridicat de siguranţă.

 

În Turcia, lira a atins un minim istoric faţă de dolar, cursul urcând pentru prima dată la 2 lire/dolari, după apariţia unor informaţii în presă potrivit cărora statul ar urma să se alăture unei acţiuni împotriva Siriei.

 

Şeful diplomaţiei americane, John Kerry, a afirmat luni că folosirea armelor chimice în apropiere de Damasc la 21 august este „de necontestat”. Kerry a declarat că Siria va da socoteală pentru folosirea de arme chimice împotriva populaţiei civile.

 

Washingtonul analizează o eventuală intervenţie militară împotriva regimului sirian.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed