AcasăActualitatePrețul petrolului a scăzut în toată lumea. În România, carburanții s-au scumpit

Prețul petrolului a scăzut în toată lumea. În România, carburanții s-au scumpit

Preţurile petrolului au scăzut cu aproximativ 2% joi, după ce datele economice solide din SUA au determinat ca dolarul să ajungă la un maxim de două luni, în urma aşteptărilor crescânde că Rezerva Federală a SUA ar putea majora din nou ratele dobânzilor, în iunie.

Confirm profit.ro, la noi în țară liderul pieţei distribuitoare de carburanţi, OMV Petrom, a scumpit vineri benzina cu 3 bani/l şi motorina cu 5 bani/l pentru prima dată în această săptămână în care a efectuat ieftiniri marginale, probabil ca urmare a aprecierii cotaţiilor internaţionale ale petrolului din ultimele zile. În pofida scumpirii de vineri, preţul motorinei a scăzut în ultima lună cu 55 de bani/l, iar cel al benzinei cu 42 de bani.

În urma deciziei OMV Petrom de a majora preţul motorinei standard cu 5 bani/l, iar pe cel al benzinei standard cu 3 bani/l, dieselul se poate cumpăra cu 6,43-6,46 lei/l în staţiile Petrom şi cu 6,51-6,54 lei/l în cele OMV, iar benzina cu 6,38-6,44 lei/l, respectiv 6,49-6,53 lei/l.

Deocamdată, Lukoi a păstrat aceleaşi preţuri de marţi, când a ieftinit benzina cu 4 bani/l, iar motorina cu 5 bani/l: de 6,34-6,39 lei/l, în cazul benzinei şi de 6,40-6,43 lei/l în cel al motorinei.

Preţurile din staţiile Rompetrol şi MOL sunt cu 6 bani/l inferioare celor din staţiile OMV, ceea ce sugerează că în următoarele ore şi companii controlate de statul maghiar, respectiv kazah, vor efectua scumpiri.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.