AcasăEconomieCompaniiPrima agenție care părăsește România după adoptarea taxei pe lăcomie

Prima agenție care părăsește România după adoptarea taxei pe lăcomie

Operatorul 888 Holdings, care detine licente in tara noastra pentru 888casino.ro, 888poker.ro, 888sport.ro si 888.ro va parasi Romania de la 1 ianuarie 2019, informeaza Gnttips.ro.

 

Un prim pas a facut deja, iar 888 Holdings a anulat un eveniment major programat in prima parte a anului 2019, un turneu de poker live, la care erau asteptati peste 1.000 de jucatori din 30 de tari.

 

888 Holdings ia aceasta decizie deoarece “taxa pe lacomie” ii vizeaza si pe operatorii jocurilor de noroc, carora li s-a impus un nivel de impozitare de 2% din totalul taxelor de participare incasate (rulajul).

 

Sorin Constantinescu, presedintele Asociatiei Organizatorilor de Cazino din Romania si CEO-ul Pokerfest Romania, avertizeaza ca acesta este doar inceputul sfarsitului pentru industria jocurilor de noroc din Romania.

 

“888 Holdings tocmai a anuntat anularea turneului de poker live programat pentru prima parte a anului 2019 in Romania, ceea ce este un semnal clar ca pregatesc retragerea de pe piata romaneasca incepand cu 1 ianuarie 2019. Noile taxe impuse de statul roman pur si simplu vor duce la faliment. Taxele pentru 2018, care trebuiesc platite odata cu intrarea in vigoare a ordonantei, vor depasi cu mult profitul obtinut in Romania”, a spus Constantinescu pentru Gnttips.ro.

 

Articolul integral pe BUSINESS24

 

 

 

Ultimele Articole