Primăria Capitalei contestă raportul Curţii de Conturi în care apar cheltuieli nejustificate

„Până în prezent, Curtea de Conturi nu s-a pronunţat asupra contestaţiei depuse de Primăria Municipiului Bucureşti”, mai spun reprezentanţii municipalităţii.

În raport se arată, printre altele, că Primăria Capitalei a dat, în 2009, o sumă cu şapte milioane de lei mai mare decât valoarea stabilită prin propriile norme pentru cumpărarea unui teren afectat de lucrările executate la obiectivul de investiții „Pasajul Mărăşeşti”.

Edilii susţin că preţul la care s-a făcut cumpărarea „reprezintă acordul de voinţă al părţilor (Comisia de negociere din cadrul Primăriei Capitalei şi proprietarul terenului)” şi a fost stabilit în concordanţă cu prevederile legale.

Raportul Curţii de Conturi mai arată că tot municipalitatea a plătit în mod ilegal, în acelaşi an, 510.205 de lei reprezentând servicii de dezinsecție împotriva ţânţarilor. În raport se arată că suma a fost ” decontată în plus față de volumul acestei operaţiuni prevăzut prin contract şi serviciile decontate pe suprafeţe care nu există în realitate (în parcuri şi cimitire)”.

Reprezentanţii municipalităţii contestă şi această concluzie, afirmând că primăria „a acţionat strict în concordanţă cu art.1.3 din contractul nr.103/1996, art.6 din actul adiţional nr. 5 şi adresa comisiei interministeriale de supraveghere metodologică şi recepţie nr. 214/2006, anexa la actul adiţional nr. 5”.

O altă neregulă constatată de Curtea de Conturi este efectuarea unei plăți fără angajament legal, respectiv 1.000.000 de lei către Asociația Nevăzătorilor din România, fără a avea la baza documente justificative care să aprobe această cheltuială din fonduri publice. Edilii spun că în bugetul aprobat pentru 2009 erau prevăzute sume cu această destinaţie. Mai mult, ei afirmă că „edificator în acest sens este şi faptul că, pentru continuarea acestui obiectiv, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a mai aprobat alocarea unei sume de 2 milioane de lei”.

Primăria a replicat şi la constatarea Curţii de Conturi cu privire la faptul că nu a încasat 559.000 lei care i se cuveneau din despăgubiri civile în baza unor sentințe judecătorești definitive şi irevocabile. „Primarul General a dispus (prin Dispoziţie de Primar General) luarea măsurilor legale care se impun pentru recuperarea acelor sume. Mai mult decât atât, cei care nu au achitat sumele datorate au fost acţionati în instanţă”, precizează reprezentanţii municipalităţii.

Raportul Curţii de Conturi include şi constatări legate de Administraţia Lacuri Parcuri Bucureşti (ALPAB), instituţie subordonată municipalităţii. Una dintre acestea este că APAB a plătit, printr-un proces verbal de custodie fictiv, 2.976.718 lei pentru achiziția și punerea în funcțiune a 10 ceasuri stradale, placate cu aur de 24 de carate, care nu erau recepționate și nu erau puse în operă la data plății.

Tot prinr-un proces verbal de custodie fictiv, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), instituţie suobodonată Primăriei Capitalei, a plătit, în 2009, 728.990 lei pentru achiziția unor ambarcațiuni nautice care nu erau recepționate la data plăţii.

Curtea de Conturi a mai constatat că tot ALPAB a cheltuit ilegal 1.288.069 lei „cu încălcarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 67/2006, pentru lucrări executate la Clubul Francez – lucrări care trebuiau suportate de S.C. Twins Cafe S.R.L, în calitate de locatar al Clubului Francez -, şi fără a avea aprobată sursa de finanțare cu această destinaţie”.

Reprezentanţii municipalităţii nu au făcut precizări şi în legătură cu aceste concluzii din raport.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed