AcasăEconomiePrimăria Ploieşti anunţă că a obţinut aproape 7 milioane de euro prin...

Primăria Ploieşti anunţă că a obţinut aproape 7 milioane de euro prin PNRR pentru creşterea eficienţei energetice a nouă blocuri de locuinţe şi încă 2,5 milioane pentru alte trei proiecte

Administraţia ploieşteană va investi 6.962.400 euro, fonduri asigurate prin PNRR, în proiectul ”Anvelopare blocuri Lot P1”, care implică lucrări destinate creşterii eficienţei energetice, inclusiv instalare de staţii de încărcare rapidă pentru vehicule electrice, aferente clădirilor publice (cu putere peste 22kW), cu două puncte de încărcare/staţie. 

 

În cadrul proiectului vor fi incluse şapte blocuri de pe Bulevardul Republicii, una dintre cele mai mari străzi din Ploieşti, şi două de pe o stradă adiacentă acestuia, strada Luminii. Durata de implementare a proiectului este de 40 de luni.

 

De asemenea, aproape 1,5 milioane de euro au fost alocaţi pentru două proiecte care vizează renovarea clădirilor unor şcoli. 

 

Astfel, aripa de nord a clădirii în care funcţionează Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” va beneficia de executarea unor lucrări generale de reabilitare energetică a anvelopei termice a clădirii amintite, prin izolarea termică a pereţilor exteriori, prin interior şi a podului, înlocuirea tâmplăriei existente, montarea unui sistem de ventilaţie mecanică centralizat, cu recuperare de căldură şi pompe de căldură aer, respectiv modernizarea instalaţiei de iluminat, prin înlocuirea circuitelor de iluminat deteriorate sau subdimensionate. Imobilul este monument istoric şi nu se poate interveni din exterior. Valoarea totală a acestui proiect, pentru care administraţia publică ploieşteană a câştigat finanţare cu fonduri PNRR, este de 1.118.480 euro. 

 

Tot prin PNRR va fi renovată o clădire a Şcolii Gimnaziale “George Coşbuc”. Lucrările au ca scop o scădere a consumului de energie primară şi a emisiilor de CO2, situat în intervalul 30-60%, faţă de nivelul de consum prezent. Valoarea totală a acestui proiect derulat de Primăria Ploieşti este de 359.920 euro.

 

Al patrulea proiect care a obţinut finanţare prin PNRR este „Managementul inteligent al intersecţiilor”, prin care se vor monta camere video, în cele mai aglomerate intersecţii din municipiul nostru şi se va asigura accesul gratuit la Wi-Fi în spaţii publice. Valoarea acestuia este de 1.075.000 de euro.

Ultimele Articole