Primarii de sector cer Guvernului introducerea în PNRR / Documentul face referire doar la unităţi administrativ teritoriale şi la municipiul Bucureşti, ca ansamblu, nu şi la sectoare

0
23
Primarii de sector cer Guvernului introducerea în PNRR / Documentul face referire doar la unităţi administrativ teritoriale şi la municipiul Bucureşti, ca ansamblu, nu şi la sectoare

Primarii sectoarelor din Bucureşti au transmis o scrisoare comună adresată premierului, ministrului Fondurilor Europene şi ministrului Dezvoltării şi intitulată ”Sectoarele trebuie să fie eligibile pe PNNR”.

”Autorităţile Centrale uită de multe ori că Sectoarele Bucureştiului sunt subdiviziuni ale municipiului şi NU unităţi administrativ teritoriale (UAT) de sine stătătoare, deşi, sunt conduse de Primării care SUNT autorităţi locale. Bucureştiul fiind mare şi complex, aici suntem. Un sector, cum ar fi Sectorul 6 de exemplu, are spre 400.000 de oameni, mai mulţi oameni decât majoritatea judeţelor care conţin UAT-uri distincte (municipii, oraşe, comune), asta deşi sectorul este o subdiviziune. Are mai multe probleme de rezolvat, o populaţie mai mare de deservit cu scoli, străzi, spitale, parcuri etc. decât orice alt municipiu, oraş şi comună, care este UAT. Mai mult, Sectoarele au şi capacitate administrativă şi competenţe pentru a derula proiectele necesare”, a scris, vineri, pe Facebook, Ciprian Ciucu, care a publicat scrisoarea transmisă premierului şi miniştrilor cu atribuţii în domeniul PNRR. 

Acesta a precizat că, în PNNR, ”atunci când se vorbeşte despre cine poate accesa fondurile, nu sunt menţionate Sectoarele, folosindu-se sintagma de UAT, sau de Municipiul Bucureşti”.

”Ceea ce ne-ar face neeligibili. Municipiul Bucureşti este reprezentat de PMB, iar noi, ca subdiviziuni nu suntem UAT-uri. L-am sunat pe ministrul Cristian Ghinea pentru a-i prezenta situaţia (cum că instituţiile centrale care au contribuit la PNNR au uitat de Sectoare) şi în urma discuţiei, găsind la dânsul toată bunăvoinţa, am concluzionat că acest lucru trebuie îndreptat şi a dorit şi o adresă oficială a primarilor de Sectoare în acest sens. Am vorbit cu fiecare primar de Sector în parte şi cum avem interese comune pentru a contribui la dezvoltarea Bucureştiului, alături de Primarul General, am convent să semnăm împreună această scrisoare pe care o adresăm şi Premierului Florin Cîţu şi Ministrului Dezvoltării, Cseke Attila”, a mai scris Ciucu.