x


  • EUR
    4.7556
    USD
    4.2732
string(16) "instant-articles"

Primarii sunt DISPERAȚI! „Nu vă stresăm, nu vă penalizăm, numai veniţi şi luaţi lucrări!“

Cel mai recent caz este la Oradea, unde Primăria se confruntă cu o criză fără precedent a constructorilor. Potrivit evidenţelor Biroului Achiziţii Publice, anul acesta Primăria a anulat 35 de licitaţii în valoare de peste 5 milioane euro, din acelaşi motiv: lipsă de oferte.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 24.06.2019, 10:59

După ani de zile în care constructorii se băteau pe lucrările publice, acceptând să lucreze şi la jumătate de preţ, în ultimele luni, firmele nu se mai prezintă la licitaţii. Constanţa, Vrancea, Alba şi Bihor, sunt doar câteva dintre judeţele în care, în ultima perioadă, au fost anulate din lipsă de ofertanţi, lucrări de milioane de euro, multe finanţate din fonduri europene.

 

În Constanţa, în ultimele luni, au fost anulate două licitaţii care vizau lucrările de restaurare la două monumente istorice de categoria A, proiecte cofinanţate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, în valoare de 16 milioane lei.

 

În Alba, administraţia locală din comuna Lupşa a fost obligată să reia în două rânduri o licitaţie în valoare de 6,4 milioane de lei pentru realizarea sistemului de canalizare şi a unei staţii de epurare cel mai mare proiect finanţat prin PNDL în judeţul Alba.

 

În Focşani, în judeţul Vrancea, primarul Cristi Mihăilă a ajuns să facă apeluri publice către constructori, cu rugămintea de a se prezenta la licitaţii după ce mai multe proceduri care vizau lucrări de investiţii au fost anulate din lipsă de ofertanţi.Spre exemplu, în Cartierul Democraţiei, lucrările de sistematizare pe verticală au fost scoase la licitaţie de cinci ori şi de tot atâtea ori firmele din domeniu au declinat oferta. La fel s-a întâmplat şi în cazul intenţiei de modernizare a pasajului de la Cinematograful Balada, dar şi alte câteva obiective de interes din Focşani, scrie adevarul.ro.