Producătorul de cărămizi Cemacon, controlat de Dedeman, estimează un profit net şi o cifră de afaceri în creştere cu 33% în acest an şi şi-a planificat investiţii de peste 33 milioane lei

În 2020, compania a realizat o cifră de afaceri netă de 125,25 milioane lei şi un profit net de 22,53 milioane lei.

„După un an 2020 marcat de pandemie şi de măsurile restrictive adoptate în acest context, în care totuşi Cemacon a reuşit o performanţă comercială şi financiară bună, mai ales în a doua parte a anului, recuperând din cantităţile de produs şi vândut în trimestrul 2, bugetul de venituri şi cheltuieli pentru 2021 este unul de creştere puternică a cifrei de afaceri şi a rezultatului net. Se ţinteşte depăşirea performanţelor record din 2019 prin fructificarea investiţiilor derulate în ultimii ani, a portofoliului de produse şi a poziţionării de brand, precum şi a eficienţei procesului de producţie. Bineînţeles că premisa de bază este o evoluţie pozitivă a cererii de materiale de zidărie şi absenţa unor evenimente cu puternic impact negativ asupra pieţei”, arată un raport al companiei.

De asemenea, compania şi-a stabilit investiţii de 33,38 milioane lei pentru acest an.

„În ciuda volatilităţii crescute induse de epidemia de coronavirus, Cemacon va susţine un efort investiţional semnificativ şi în anul 2021. Principalele investiţii propuse fac referire la proiecte cu finanţare din fonduri nerambursabile, menite a aduce un impact imediat şi semnificativ în business; de asemeni, se vor finaliza câteva repere de investiţii aflate în curs la începutul acestui an. Pe lângă acestea, alocările mai vizează investiţii de reparaţii capitale, înlocuire şi upgrade pentru mai multe zone de activitate din companii, precum şi investiţii noi, toate cu rol important în continuitatea activităţii companiei şi în eficientizarea de cost”, se arată în planul companiei.

Cemacon este listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi are o valoare de piaţă de 249,28 milioane lei.

Acţionarul majoritar este Dedeman (cu 73,33% din acţiuni).

Operează trei mari capacităţi de producţie situate în judeţul Sălaj, două de cărămidă şi una de buiandrugi. Este cel mai mare producător de blocuri ceramice cu capital românesc şi liderul pieţei de blocuri ceramice din Transilvania.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed