Profesor de sănătate publică: Vom depăși 10.000 de infectări într-o săptămână, două

Răzvan Cherecheș susține că județele care nu au raportate prea multe cazuri oficiale sunt, de fapt, cele mai periculoase.

 

„Ținând cont de faptul că avem toate acele județe verzi care, după părerea mea sunt toate pe roșu (…) ar trebui să ia măsuri de pe acum. Județele verzi sunt niște bombe în care se tot înmulțesc numărul de cazuri, vom depăși 10.000 lejer într-o săptămână, două. (…) Până acum, la noi abordarea a fost «a nins azi-noapte, deci azi ar trebui să facem achiziții pentru deszăpezire»”, a declarat Cherecheș la Europa FM.

 

ANI: Un fost poliţist nu poate justifica o avere de 141.000 de euro, un altul e incompatibil

 

Profesorul de sănătate publică a dat exemplul Slovaciei ca abordare eficientă, care, în weekendul trecut, a testat peste jumătate din populație. La noi în schimb, anul acesta, capacitatea de testare a crescut insignifiant, a mai spus Răzvan Cherecheș, care a adăugat că și-a oferit serviciile autorităților locale, dar a fost refuzat.

 

Costel Alexe nu mai este ministru al Mediului. Mircea Fechet i-a luat locul

 

A fost adus în discuție și subiectul imunizării colective care, în opinia lui Răzvan Cherecheș, nu poate fi făcută în acest caz.

 

„Teoria imunității colective e o teorie, noi până acum nu am avut în istorie un caz în care să obținem o imunitate de grup într-o societate deschisă. (…) Cu o boală de acest tip, e imposibil să ajungi în mod natural la o imunitate de grup.”

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed