AcasăEconomiePROFIT ENERGY.forum - ANRE: 60.000 de consumatori - preluaţi în regim de...

PROFIT ENERGY.forum – ANRE: 60.000 de consumatori – preluaţi în regim de ultimă instanţă

“Numărul de consumatori preluaţi în regim de ultimă instanţă este unul dinamic, se schimbă de la o zi la alte. Motivul: diferite categorii de consumatori sunt deserviţi în regim de FUI pe diferite perioade. Pe noul regulament, categoria de consumatori casnici este preluată pentru 12 luni, înainte termenul era doar de 3 luni”, a explicat Zoltan Nagy-Bege.

Referindu-se la măsura adoptată în Senat, de eliminare în cazul FUI a pragului de 1300 de lei, până la care statul acceptă compensarea facturilor, vicepreşedintele ANRE arată că aceasta este o măsură necesară.

“Aceşti FUI n-au contracte pe termen lung semnate pentru energia necesară alimentării clienţilor preluaţi. Un FUI nu ştie câţi, când şi ce consum au clienţii pe care îi preiau, nu ştie când vor pleca aceşti clienţi. Aceştia pot să să plece peste 2 zile, peste câteva luni sau peste 12 luni. Probabil că marea majoritate a cantităţilor va fi achiziţionată de pe pieţele spot, unde preţul este ridicat, chiar dacă în septembrie a scăzut uşor”, a declarat vicepreşedintele ANRE, conform Profit.ro.

Ultimele Articole