Prognoza meteo ANM, luni 10 mai: VREMEA va fi frumoasă în toată țara

0
22

Luni, vremea va fi frumoasă în cea mai mare parte a țării, cu temperaturi mai ridicate în zonele vestice, în timp ce în restul țării valorile termice vor fi ușor mai scăzute decât cele normale pentru prima jumătate a lunii mai.

 

Potrivit prognozei anunțate de Administrația Națională de Meteorologie, în regiunile din vestul țării, vremea se încălzește. În restul teritoriului, ziua de luni vine cu vreme bună și cer mai mult senin. Vântul va avea unele intensificări în sudul Banatului.

 

Maximele termice vor fi cuprinse între 14-17 grade Celsius pe litoral și până la 26 în vest, în timp ce valorile minime se vor situa între 0 grade în zona de est a Transilvaniei și 14-15 grade în Dealurile de Vest.

 

Prognoza meteo pentru București

 

În Capitală, vremea va fi răcoroasă la orele dimineții și în timpul nopții. În restul zilei, locuitorii Bucureștiului vor avea parte de o vreme bună, cer senin și vânt slab și moderat. Temperatura maximă va ajunge până la valoarea de 22 de grade Celsius, în timp ce minima va coborî până la 5 grade.

 

Informări ANM despre starea vremii la mare și la munte

 

Pe litoral, cerul va fi senin în timpul zilei. Vântul va sufla slab, iar temperaturile vor fi cuprinse între 9 și 18 grade Celsius.

Și la munte va fi o vreme frumoasă și ușor mai caldă decât în ziua precedentă. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea.