Prognoza meteo ANM, vineri 18 iunie: VREMEA se menține instabilă

0
41

În jumătatea de sud-est a țării, precum și în zonele montane și submontane aferente vremea va fi instabilă și răcoroasă. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări, averse ce vor avea și caracter torențial, local descărcări electrice și izolat căderi de grindină și intensificări ale vântului; cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

În restul teritoriului, vremea va fi local călduroasă, iar cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza și seara, când izolat vor fi posibile fenomene asociate instabilității atmosferice, cu precădere în zonele de deal și de munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade pe litoral și 32…33 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 20 de grade.

Prognoza meteo pentru București

Vremea va fi în general instabilă și relativ răcoroasă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate, mai ales pe parcursul zilei, și se vor semnala averse însoțite de descărcări electrice, posibil mai frecvente după-amiaza, când și vântul va avea intensificări de scurtă durată. Cantitățile de apă vor fi însemnate, astfel încât mai ales prin cumulare se pot înregistra, în medie, 15…20 l/mp. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 15…16 grade.

Informări ANM despre starea vremii la mare și la munte

Vremea va fi în continuare instabilă. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice și condiții de grindină. Vântul va sufla moderat cu intensificări, mai ales ziua. Temperaturile maxime vor fi de 20?21 de grade, iar cele minime vor fi între 16 și 18 grade. Temperatura apei mării va fi de 18?19 grade.

Vremea va fi in general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și pe arii relativ extinse vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantități de apă însemnate. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei. Vor fi posibile vijelii. Valorile termice nu vor avea variații semnificative față de cele din intervalul anterior.