Prognoza meteo ANM, vineri 30 aprilie: VREMEA se încălzește

0

Vremea continuă să se încălzească vineri, 30 aprilie 2021, potrivit prognozei meteo emisă de ANM.

Instabilitatea atmosferică se va accentua în a doua parte a zilei. În nord, nord-vest, centru și la munte vor fi averse, tunete, fulgere și vânt. Cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și vor fi condiții de grindină. În Vinerea Mare va mai ploua în destule zone, însă temperaturile vor fi mari.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14°C în depresiuni și 26°C în sud.

 

Prognoza meteo pentru București

 

Vremea va fi mai caldă în Vinerea Mare decât în mod normal pentru această perioadă. Maxima va fi de 25 de grade Celsius, în timp ce minima va fi de 12 grade Celsius.

Cerul va fi parțial înnorat, iar vântul va sufla moderat, cu unele intensificări, acesta urmând să atingă, la rafală, chiar și 20 de km/h.

Temperaturile vor continua să se încălzească și în Capitală, iar duminică, de Paști, se vor înregistra 29 de grade Celsius.

 

Informări ANM despre starea vremii la munte

 

La munte, mai ales pe crestele înalte ale Carpaților Meridionali și Orientali, vor mai fi precipitații mixte. Îndeosebi în prima parte a zilei, vor fi unele intensificări ale vântului la munte, precum și, local şi temporar, în restul teritoriului, cu precădere în sud-vest, sud şi est. Noaptea, izolat, mai ales în sud și centru, va fi ceață.