x


  • EUR
    4.8704
    USD
    3.9791
string(7) "general"

Proiect de lege: Zile libere pentru părinți în zilele când școlile sunt închise

Deputatul ALDE Marian Cucșa anunță că vrea să depună la Parlament un proiect de lege care să acorde zile libere unuia dintre părinți, în situația în care școlile sunt închise din cauza vremii sau în cazul unor „situații extreme”.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 17.12.2018, 17:32

El propune ca unul dintre părinți să aibă dreptul de a sta acasă cu copilul, dacă acesta este mai mic de 10 ani sau dacă este încadrat în categoria celor cu nevoi speciale. De asemenea, în situația familiilor monoparentale, părintele, care este și tutorele copilului, să aibă liber de la muncă, iar zilele libere să fie plătite normal.

 

Ninsoarea care a căzut continuu timp de 48 de ore, cel puțin în Timiș, unde m-am aflat la sfârșitulul săptămânii trecute, a cauzat multe neplăceri. Autoritățile au decis închiderea școlilor și grădinițelor timp de două zile. De aici s-a și format o voce comună a părinților care se plângeau atât pe rețelele de socializare, cât și direct mie, că, pur și simplu, nu au cu cine să își lase copiii acasă și m-am gândit că ar fi absolut normal ca statul să le ofere și acestora zile libere, în perioada în care unitățile de învățământ sunt închise”, spune parlamentarul.