AcasăMoney&PeoplePromenada Operei se deschide! 600 de artiști vor concerta în faţa Operei...

Promenada Operei se deschide! 600 de artiști vor concerta în faţa Operei Naţionale Bucureşti

Devenită reper cultural, Promenada Operei revine și în 2021, cu o gala extraordinară. 14 dintre marii solişti ai Operei Naţionale Bucureşti vor cinsti pe 27 august, orele 20.00 revenirea la viaţă a artelor spectacolului.

Promenada Operei îşi propune să deschidă apetitul bucureştenilor pentru muzica bună, oriunde va putea fi ea degustată în sezonul 2021-2022: la Festivalul „Enescu”, la Stagiunea aniversară a Operei, la Sala Radio, la Ateneu, în parcurile bucureştene sau chiar pe Esplanada Operei, între 27 august şi 12 septembrie, în aer liber.

La 100 de ani de la instituționalizare, Opera Națională București prezintă publicului o altfel de Promenada Operei, transformând evenimentul de tradiție ajuns la a XI-a ediție într-un veritabil festival. În an centenar, Opera Națională București celebrează nu numai arta lirică, ci și artele spectacolului în general, din 27 august până în 12 septembrie, cu artiștii săi, dar și cu invitați și instituții partenere, transformând esplanada din fața Operei într-un autentic hub cultural.

Astronomii au descoperit ”o spărtură neobișnuită” în galaxia noastră

Promenada Operei se deschide! 600 de artiști vor concerta în faţa Operei Naţionale Bucureşti

Din 27 august până pe 12 septembrie, Promenada Operei va găzdui peste 600 de artiști, va oferi publicului peste 2700 de minute de muzică și spectacol.  Festivalul artelor ce poartă numele Promenada Operei aduce alături artiști consacrați prin programul Cinemateca Operei – în parteneriat cu Arhiva TVR, artiști independenți și spectacole de teatru.  Promenada Operei este o propunere culturală diversă, aducând pe esplanada din faţa operei, prin programul Opera și invitații săi mari personalități ale universului muzical românesc precum Marin Cazacu şi Violoncellissimo, Ion Bogdan Ștefănescu și Flaut Power, Gabriel Croitoru și Horia Mihail cu proiectul Vioara lui Enescu, Răzvan Suma şi PlaCello și nu numai.

Programul acestei inițiative culturale și amenajarea spațiului au fost realizate pentru a atrage publicul larg și a-l apropia de operă. Biletele se pot achiziționa de pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Charlie Watts de la Rolling Stones a murit. Membru al celei mai longevive formații rock din lume, s-a stins la 80 de ani

 

Ultimele Articole