Propaganda rusă are consilier la Ministerul Educației! Secretarul de stat Popa nu știe nimic

Un colaborator al publicației Sputnik, organul oficial de propaganda al Rusiei, a devenit consilier al secretarului de stat Mihaela Popa din Ministerul Educației. Este vorba de Alexandru Mîță, profesor și inspector școlar în județul Vaslui. Mîță este președinte al unei asociații care militează intens pentru promovarea intereselor Rusiei și, în 2016, a înaintat Parlamentului European o notă de protest referitoare la o rezoluţie a Legislativului Uniunii Europene contra presei ruse.

 

SIMION a inventat împrumutul de ”un miliard pe minut”! La Gâdea în emisiune

 

 

În 2017, Mîță declara, într-un interviu la Sputnik, că parteneriatul României cu SUA este ”de tip colonialist”. Guvernul României i-a dat acum lui Mîță un post de consilier la un secretar de stat care se ocupă de fondurile europene.

Promovarea lui Alexandru Mîță (46 de ani), inspector școlar în domeniul limbilor moderne în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, a avut loc în luna octombrie și a fost decisă de secretarul de stat Mihaela Popa, cea care l-a adus drept consilier în cadrul cabinetului său din Ministerul Educației. Popa a fost numită cu puțin timp înainte, în septembrie, fiind responsabilă cu atragerea fondurilor europene.

 

Această RESTRICȚIE a fost ANULATĂ. Veste uriașă pentru milioane de români

 

Alexandru Mîță a declarat, pentru G4Media, că este loial ”100%” Statului Român și că nu a fost contactat niciodată de vreun serviciu secret al unui stat străin.

Secretarul de stat Mihaela Popa a afirmat că nu știe nimic din aspectele prezentate de G4Media: ”Chiar nu știu nimic din toate acestea. Eu sunt pro-americană și pro-europeană. L-am luat pe domnul Mîță datorită experienței sale în domeniul digitalizării din educație”. Popa a afirmat că îl va schimba din funcție pe Mîță.

Trecutul lui Mîță arată că acesta este un susținător constant al intereselor rusești și al promovării intensificării relațiilor dintre București și Moscova. În această calitate, el este membru fondator al Asociaţiei de Cooperare Strategică, Diplomatică, Economică, Culturală şi Educaţională cu Rusia şi Spaţiul Slav, organizației înființată în 2013, în Vaslui, care edita, la un moment dat, o publicație online numită Glasul.

 

Articolul integral pe G4MEDIA

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed