Propunerea unui fost senator PSD pentru boicotarea capitalului austriac: Românii să își lichideze conturile de la aceste bănci

0

Fostul senator PSD Șerban Nicolae vine cu o nouă propunere de boicotare a capitalului austriac din România, după ce guvernul de la Viena a blocat aderarea României la Spațiul Schengen.

Mai exact, fostul parlamentar îi îndeamnă e toți românii să își lichideze conturile la băncile controlate de austrieci (Raiffeisen Bank și BCR, n.r.) și să-și mute banii la băncile cu capital românesc, cum ar fi CEC Bank sau Banca Transilvania.

El a explicat și care vor fi efectele unei astfel de măsuri.

„ALTĂ PROPUNERE

Exercițiu de solidaritate

Peste 30% din sectorul bancar românesc e sub control austriac, având ca vârf de lance două bănci, venite la noi prin privatizarea a două bănci românești.

Toate persoanele fizice (dar nu numai) care dețin conturi personale la cele două bănci pot să le lichideze urgent, transferând soldurile existente în conturi deschise la băncile cu capital românesc, CEC Bank și Banca Transilvania! Inclusiv cei care au credite în derulare pot face asta! Conturile la băncile românești se pot deschide și on-line, e rapid și simplu, iar creditele aflate în derulare pot fi preluate și refinanțate.

Românii din diaspora, la rândul lor, pentru transferuri și alte operațiuni bancare în România, pot utiliza conturi deschise la cele două bănci cu capital românesc.

Dacă, anual, miliardele de euro ale românilor, produc pentru bănci și firme de transfer bancar cu capital străin, în condițiile în care avem instrumente românești pentru asta, cel puțin la fel de eficiente, să nu ne mai plângem că suntem tratați cu cinism și dispreț”, scrie Șerban Nicolae pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.