x


  • EUR
    4.8338
    USD
    4.4477
string(7) "general"

PSD începe curățenia de primăvară, CONCEDIAZĂ femeile de serviciu

Surse social-democrate au declarat pentru Money.ro că 3 persoane care se ocupă de curățenie în sediul partidului au primit preavize de încetare a contractului de muncă. De asemenea, sursele citate susțin că aceeași soartă o are și personalul de la alte departamente.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 17.02.2020, 18:53

Deși PSD nu mai are bani în conturi, social-democrații în loc să taie din cheltuielile semnificative și să reducă din salariile mari, preferă să dea afară personalul cu cele mai mici venituri. Astfel că surse social-democrate au declarat, pentru Money.ro, că femeile care se ocupă de curățenie, deși cu vechime mare, urmează să fie date afară.

 

Contul PSD a rămas aproape gol la începutul acestui an. Gaura din vistieria PSD a fost atât de mare încât nu a existat un fond de rezervă pentru plata salariilor angajaților, scriau jurnaliștii de la Europa Liberă în urmă cu o săptămână.

 

Surse din PSD au declarat pentru Europa Liberă că din cauza problemelor financiare ale partidului angajații nu și-au primit la timp salariul în luna ianuarie. Noua conducere a început să concedieze o parte din personalul angajat în ultimii ani, iar partidul a încheiat un contract pentru comunicare cu o firmă apropiată de deputata PSD Diana Tușa.

 

PSD a încasat în 2019 aproape 144 de milioane de lei (în jur de 30 milioane de euro) de la bugetul de stat pentru funcționarea sa. Din acești bani trebuiau să fie plătiți și angajații partidului. Este cea mai mare sumă încasată vreodată de un partid după schimbarea legii privind finanțarea formațiunilor politice, iar PSD a beneficiat de ea datorită rezultatelor bune de la alegerile locale și parlamentare din 2016, dar și din cauza modificărilor pe care le-a adus legii în Parlament. Comparativ, subvenția PNL a fost în 2019 de 65 de milioane de lei.

 

Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, este autorul amendamentului prin care subvenția partidelor a crescut spectaculos în 2019. Acesta este trimis în judecată pentru delapidare și modul în care a folosit subvenția PSD.

 

Social-democrații au beneficiat și de un excedent de peste 53 de milioane de lei (circa 11.3 milioane de euro) lăsat moștenire din perioada Liviu Dragnea. În conturile PSD s-au aflat anul trecut aproape 200 de milioane de lei (42.5 milioane de euro), dar suma s-a evaporat, toți banii fiind cheltuiți de fosta conducere a PSD.

 

Contul partidului a rămas aproape gol la începutul acestui an. Gaura din vistieria PSD a fost atât de mare încât nu a existat un fond de rezervă pentru plata salariilor angajaților.