Putin le-a interzis demnitarilor ruşi maşinile străine

Vladimir Putin a lansat o propunere revoluţionară, semnalează Kommersant: ‘Toate organele statului şi autorităţile municipale, şefii întreprinderilor finanţate de la bugetul de stat trebuie sa cumpere, în viitorul apropiat, tehnică auto produsă pe teritoriul spaţiului economic unic (Rusia, Belarus şi Kazahstan)’, a ordonat liderul forte. Anterior, o asemenea iniţiativă – de a-i muta pe funcţionari în automobile Volga – a avut-o fostul vicepremier Boris Nemţov (1997), acum reprezentant al opoziţiei neparlamentare. Atunci Nemţov nu a reuşit să-i transbordeze pe toţi. Vladimir Putin face o nouă încercare. Evident, va trebui să înceapă cu el însuşi, concluzionează reporterul vedetă Andrei Kolesnikov.

 

Funcţionarii vor fi nevoiţi să renunţe la noile Audi şi Mercedesuri şi să treacă la BMW-uri asamblate în Rusia, semnalează Vedomosti. Toată tehnica auto cumpărată pe banii statului trebuie să fie din Rusia, Belarus şi Kazahstan, a dat dispoziţie Vladimir Putin. Statul cheltuieşte anual cu achiziţionarea tehnicii auto peste 100 de miliarde de ruble (2,5 miliarde de euro). În intervalul 2007-2009, guvernul şi întreprinderile publice au cumpărat automobile scumpe: modele Toyota, BMW, Audi, Mercedes, precizează cotidianul financiar.

 

Putin garantează pentru industria auto din Rusia, titrează Nezavisimaia Gazeta, notând că executivul nu riscă să lase acest domeniu unu la unu cu Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC). Şeful guvernului rus a evaluat în ce măsură această ramură este pregătită să funcţioneze în condiţiile aderării ţării la OMC. Nivelul de pregătire a fost considerat nu foarte înalt. Conducerea rusă nu vrea să rişte şi să lase industria auto în voia OMC, menţionează publicaţia. ‘AvtoVaz are un viitor strălucit. Fabrica deţine, la ora actuală, o cotă de piaţă de 25% în Rusia şi sunt convins că îşi va menţine acest nivel’, a dat asigurări Putin, la ceremonia de lansare a producţiei în serie de Lada Largus. În context, el a precizat că industria automobilistică a depăşit în 2011 nivelul anterior crizei, Rusia situându-se, după volumul vânzărilor, pe locul al II-lea în Europa şi pe al IV-lea în lume.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed