Rafila avertizează asupra Ivermectinei: Oamenii s-ar putea să aibă probleme foarte serioase

Alexandru Rafila a declarat că, deşi pot exista studii independente făcute pe anumite substanţe şi medicamente, acestea trebuie aprobate de către instituţii abilitate de control, atât la nivel european, cât şi pe plan naţional.

 

 

Digitalizarea, considerată în România „un copil cu multe moașe, care riscă să rămână cu buricul netăiat”

 

 

„Avem niște agenții, în SUA există FDA, care reglementează medicamentele de uz uman din punct de vedere al eficacității și din punct de vedere al siguranței. Pot există studii publicate în reviste, dar acestea trebuie să fie certificate de un organism de reglementare care își asumă responsabilitatea în momentul în care aprobă utilizarea la om în primul rând și apoi pentru o anumită boală. Ivermectina nu a fost aprobată de Agenția Europeană a Medicamentului pentru uz uman . Chestiunea asta pe mine mă face nu să mă îndoiesc de eficacitatea ei, ci să fiu reținut în a recomandă așa ceva. Dacă oamenii încearcă să ia produsul este total greșit, noi trebuie să vedem cu ce consecințe prevenim infecția. Una e să iau două zile Ivermectina, altă e să iau în fiecare zi. Substanțele antiparazitare sunt toxice, cei care iau o perioada îndelungată Ivermectina că să nu se infecteze cu coronavirus s-ar putea să aibă probleme foarte serioase”, a declarat Alexandru Rafila la Antena3.

 

 

Vin vești EXTRAORDINARE despre autostrada prin munți!

 

 

Totodată, Alexandru Rafila l-a criticat pe medicul Ioan Alexie din Statele Unite pentru că îndeamnă oamenii să se trateze anti-COVID cu un medicament de uz veterinar.

„Aveți o problemă de etică”, i-a transmis Rafila. Alexie susține că în Las Vegas utilizează Ivermectină pentru anihilarea infecției cu Covid-19.

 

„Eu mă mir de Alexie că își tratează pacienții cu ivermectină. Am găsit documente ale Autorității de Reglementare a Medicamentului din SUA în care se spune clar că acest medicament nu e recomandat pentru uz uman, și se arată și care sunt reacțiile adverse (erupție cutunată, diaree, dureri de stomac, umflarea feței, parestezie, efecte neurologice, scăderea presiunii arteriale etc.) Prin urmare nu înțeleg poziția domnului Alexie. Dacă tratează un pacient pentru Covid cu ivermectină și pacientul moare, ce face în condițiile în care medicamentul nu este autorizat? În acest caz se poate discuta de malpraxis”, a arătat Alexandru Rafila.

Medicul Ioan Alexie a intervenit afirmând că planul său nu este să schimbe legile și medicina în România, ci doar să informeze despre eficacitatea medicamentului, în speranța că autoritățile vor face demersuri pentru a-l utiliza.

„Nu fac asta pentru că mă interesează să vând medicamentul. De altfel este un produs foarte ieftin. Eu am vrut doar să informez ca autoritățile care sunt responsabile să aibă în vedere Ivermectina”, a comentat Alexie.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed