Raidul israelian ar fi vizat rachete furnizate de Rusia, pe aeroportul din Damasc

O sursă militară siriană a dezminţit un astfel de raid pe teritoriul său, care s-ar fi produs în noaptea de joi spre vineri. În Israel, biroul premierului Benjamin Netanyahu, contactat de AFP, nu a confirmat informaţia.

 

În Liban, o sursă diplomatică a declarat pentru AFP că acest atac a distrus rachete sol-aer furnizate recent de Rusia şi care au fost depuse pe aeroportul din Damasc.

 

Vineri, agenţia oficială siriană Sana a anunţat că în zori rebelii au lansat două rachete asupra aeroportului din Damasc, lovind un avion staţionat şi un rezervor de kerosen.

 

„Agenţiile americane şi occidentale de informaţii au analizat date clasificate care arată că Israelul a desfăşurat foarte probabil un raid aerian în perioada joi-vineri”, în timp ce ţara survola cu avioane de luptă Libanul, a afirmat CNN, citând doi oficiali americani.

 

Potrivit NBC, „principala ţintă a Israelului era o încărcătură de arme destinate Hezbollah în Liban”, referindu-se la mişcarea şiită libaneză.

 

Un oficial american a precizat pentru acest post de televiziune că raidul viza probabil sistemele de lansare de arme chimice dar alţi oficiali contactaţi de CNN au pus la îndoială această eventualitate.

 

Refuzând să confirme raidul, un oficial din cadrul Ministerului israelian al Apărării a declarat pentru AFP că „Israelul urmăreşte situaţia în Siria şi Liban, în special în privinţa transferului de arme chimice şi arme speciale”.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed