x


  • EUR
    4.8704
    USD
    3.9791
string(14) "moneyamppeople"

Rămas bun, Draga Olteanu Matei! Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu o vor face sub reguli în contextul epidemiologic

S-a stins din viață un actor valoros și inconfundabil, Draga Olteanu Matei. Cei ce vor să-și ia rămas bun de la marea actriță, a cărei moarte constituie o grea pierdere pentru viața culturală românrască, o pot face astăzi, la Cinematograful Dacia din Piatra-Neamț.

Autor: Florian Gheorghe | Sursa: Money.ro | Publicat: 21.11.2020, 11:12

Toți cei care au admirat-o pe Draga Olteanu Matei îi pot  aduce o floare și o lumânare dar sub un program strict, supervizat de autoritățile locale, respectând măsuri de protecție în contextul pandemiei de coronavirus.

Trupul neînsuflețit al actriței, care s-a stins la venerabila vârstă de 87 ani, se va afla până mâine dimineață la cinematograful sus amintit, unde  Draga Olteanu Matei a fost omagiată în ultimii ani și se poate intra până la orele 20.30.  Pe parcursul zilei, vor fi două pauze pentru dezinfecție, în intervalele 12.00 – 12.30 și 15.30 – 16.00. Duminică, 22 noiembrie, are loc slujba de înmormântare. Sicriul va fi ridicat la ora 9.30 și dus pe Platoul Curtea Domnească. Cei care mai doresc să-i aducă un ultim omagiu și să depună o coroană de flori o pot face între orele 10.00 și 12.00.

Duminică, la ora 12.00 începe oficierea serviciului religios și alocuțiuni, iar la 14.30 este programată acordarea onorului militar. Zece minute mai târziu, cortegiul funerar va porni spre Cimitirul Eternitatea, unde Draga Olteanu Matei își va dormi somnul de veci, alături de soțul ei. Se va face o scurtă oprire în fața Teatrului Tineretului.

La Cinematograful Dacia, Piatra-Neamț

-Este organizat un flux de intrare și de ieșire

-Tuturor li se măsoară temperatura la intrare

-Limitarea la 20 a numărului de persoane aflate în același timp în interior

Pe Platoul Curtea Domnească

-Pot participa maximum 100 de persoane

-Trebuie respectată distanțarea

-Ordinea publică va fi asigurată de către polițiști și jandarmi

La Cimitirul Eternitatea

-Este permisă prezența a maximum 100 de persoane la înmormântare

-Participanții trebuie să poarte mască și să păstreze distanța de 3 metri între ei