Războiul vaccinurilor. Australia caută aliați în disputa cu UE privind exportul de vaccinuri

Italia este prima țară din UE care a blocat un export de vaccinuri spre Australia, pentru că furnizorul, AstraZeneca, nu a livrat încă toate dozele promise Uniunii Europene, potrivit Agerpres.

 

 

 

Pompierii au greșit adresa spitalului în flăcări. Au confundat Psihiatria cu Pediatria

 

 

 

Uniunea Europeană a sprijinit blocarea de către Italia a unui lot de 250.000 de doze de vaccin AstraZeneca către Australia săptămâna trecută, Italia fiind prima ţară din UE care a recurs la noile reglementări ale blocului ce permit suspendarea exporturilor în cazul în care compania care furnizează vaccinurile nu şi-a îndeplinit obligaţiile faţă de UE.

 

 

 

Fosta soție a pesedistului Georgian Pop, răsplătită de USR PLUS cu o funcție grea

 

 

 

Ministrul comerţului Dan Tehan a declarat postului de radio australian ABC că această decizie reflectă „protecţionism în domeniul vaccinurilor”, exprimându-şi preocuparea că UE ar putea suspenda livrări de vaccinuri pe viitor.

 

Ministrul australian a spus că intenţionează să lucreze cu Japonia, Canada, Norvegia şi Noua Zeelandă pentru a determina UE să-şi schimbe decizia.

 

„Cu cât punem mai multă presiune colectivă pe ei, cu atât îşi vor da seama mai mult că procedează incorect”, a spus el.

 

Media locale au relatat că Tehan a discutat despre aceste preocupări cu liderii UE şi cu directorul general al Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), Ngozi Okonjo-Iweala.

 

În toiul unei dispute cu AstraZeneca, UE a implementat în ianuarie un registru privind exportul de vaccinuri care îi permite să blocheze exporturile în afara blocului comunitar dacă apreciază că o companie nu îşi respectă acordurile contractuale cu Uniunea Europeană.

 

După Italia, și Franța a anunțat că ar putea apelala măsuri similare. Australia a protestat împotriva deciziei de blocare a exporturilor.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed