Reduceri de 40% pentru toţi clienţii hotelului Intercontinental

De asemenea, în holul hotelului va fi amenajată o mini – expoziţie cu mobilier, fotografii, decupaje din revistele vremii şi păreri ale oamenilor care au asistat la construcţia şi deschiderea hotelului din postura de angajaţi sau de constructori.

InterContinental Bucureşti a fost la vremea deschiderii, dar şi peste 25 de ani după aceea, cea mai înaltă clădire din România. Pentru aproape 30 de ani, Hotelul InterContinental a fost singurul hotel de cinci stele din România, care opera la standarde internaţionale.

Istoria Hotelului InterContinental Bucureşti a început în anii ’60 când un reprezentant al companiei Cyrus Eaton Group a avut ideea construirii unui hotel InterContinental la Bucureşti.

Hotelul a fost construit într-o perioadă de trei ani, după un proiect al unor arhitecţi români şi cu ajutorul constructorilor, ingineri şi muncitori români, dar cu avizul reprezentanţilor lanţului hotelier InterContinental.

Imediat după deschiderea hotelului, pe aeroportul Otopeni a aterizat si prima cursa PanAm, operatorul aerian american fiind la vremea aceea deţinătorul mărcii InterContinental.

Hotelul a fost deschis cu 423 de camere şi apartamente, centru de sănătate la etajul 22, Restaurantul Balada, cu specific românesc şi Luna Bar, la etajul 21, Belvedere Bar la etajul 2, cu terasa spre Piaţa Universităţii, Sala Ronda la etajul 1, Picolo Bar şi cazino la etajul 1, Braseria Corso, Restaurantul Madrigal şi Self la parterul hotelului.

La InterContinental a fost introdus pentru prima oară într-un hotel din România sistemul de mic dejun tip ‘buffet suedez’, dar şi conceptul de room service’. O cameră single la deschiderea hotelului costa 18 dolari, iar una dublă 23 de dolari.

„De-a lungul celor 40 de ani de existenţă, oaspeţi de seamă ai Hotelului InterContinental au fost preşedinţi de state, sportivi, prinţi şi prinţese dar şi importanţi oameni de afaceri. Între aceştia se numără Lenny Kravitz, Bill Gates, echipa Harlem Globe Trotters, Robert Gates – şeful Pentagonului, presa de la Casa Alba în timpul Summit-ului NATO, Zucchero, Prinţul Hassan al Iordaniei, Demis Roussos, Jose Carreras, Shimon Peres – preşedintele Israelului, Jacques Yves Cousteau, Luciano Pavarotti, Boy George, Richard Claydermann, Bjorg Borg, Stan Smith, Billy Idol, Latoya Jackson, surorile Kessler, Yehudi Menuhin”, se arată în comunicatul companiei.

În prezent, hotelul InterContinental operează cu 257 de camere şi apartamente renovate, dotate cu internet de mare viteză prin cablu şi wireless. De asemenea, hotelul mai are în plus încă 12 locaţii pentru organizarea evenimentelor. Hotelul InterContinental Bucureşti este operat sub contract de management de lanţul InterContinental Hotels Group. Lanţul hotelier este cel mai mare din lume, după numărul de camere, şi deţine în sistem de management sau franciză peste 4.000 de hoteluri cu 590.000 de camere în aproape 100 de ţări. Grupul deţine un portofoliu de branduri precum InterContinental Hotels & Resorts, Crowne Plaza Hotels & Resorts, Holiday Inn Hotels & Resorts, Holiday Inn Express, Staybridge Suites, Candlewood Suites si Hotel Indigo.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed