Regulament Plaja Vadu. Ce nu ai voie să faci acolo sub nicio formă

Regulament Plaja Vadu. Ce nu ai voie să faci acolo sub nicio formă. Vești de ultimă oră pentru cei care ajung pe litoral la Plaja Vadu. A fost actualizat regulamentul.

Conform noului Regulament de le Plaja Vadu, rulotele și corturile vor fi permise, dar doar în spații destinate, nu mai aproape de 150 de metri de malul mării. Accesul skijet-urilor sau instalarea beach barurilor pe plajă este complet interzisă.

Regulament Plaja Vadu. Ce nu ai voie să faci acolo sub nicio formă

Totodată, la Vadu va fi o singură zonă destinată campării. Este la 150 de metri distanță de malul mării și la 300 de metri de o cherhana pescărească. Nu a fost stabilită încă suprafața perimetrului, dar autoritățile susțin că va fi de ajuns pentru afluxul de turiști chiar și în vârf de sezon estival.

Viorica Basca, director executiv al Direcției Management Ecologic al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a explicat la Știrile PRO TV noul regulament.

„Camparea este posibilă doar în zonele dedicate acestei activități. Zonele sunt extrem de puține. De-a lungul timpului, ARBDD și-a propus delimitarea unor zone de acest tip în mai multe locații, ceea ce ar fi venit în întâmpinarea turiștilor”, a spus aceasta.

Regulament Plaja Vadu. Ce nu ai voie să faci acolo sub nicio formă

Totodată, ea a mai explicat că umbrelele și șezlongurile pot fi montate pe plajă, însă doar pe perioada șederii sau a îmbăierii, cu alte cuvinte doar cele aduse de turiști.

De asemenea, este interzisă organizarea de evenimente off road. Aprinderea focului este interzisă, la fel cum este interzisă folosirea de generatoare sau de echipamente care pot polua sonor.

Regulament Plaja Vadu. Ce nu ai voie să faci acolo sub nicio formă

Răzvan Popescu Mirceni, biolog le recomandă celor care ajung pe plaja Vadu să opteze pentru plimbări pe jos sau cele cu bicicleta.

„Singurele activități care ar fi OK acolo ar fi plimbările pedestre și cel mult ecvestre, adică pe cal sau, hai să spunem, cu bicicletele pe niște rute foarte bine delimitate. Nu putem să călcăm peste tot, pentru că distrugem”, a spus el.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed