Renate Weber a vorbit despre demisie. Renunță la funcția de Avocat al Poporului?

„Instituţia asta nu poate să fie – şi asta ar fi bine lumea să înţeleagă – nu poate să fie un apendice al Guvernului. Ea nu este o instituţie care să mângâie pe creştet Guvernul, că nu ăsta-i rostul ei. Când ai un mandat constituţional să aperi drepturile şi libertăţile, prima întrebare trebuie să fie: Dar cine poate să afecteze drepturile şi libertăţile? Păi întotdeauna guvernul, administraţia centrală, administraţia locală”, a declarat Renate Weber, citată de News.ro.

 

 

Vaccinare etapa a III-a. Paşii pe care trebuie sa-i urmaţi pentru a vă înscrie pe plaformă

 

 

Avocatul Poporului a transmis că nu are de gând să demisioneze.

„Sinceră să fiu, nu văd care ar fi motivele să îmi dau demisia. Mie mi se pare că ceea ce noi am făcut instituţional în acest an de zile – e un an şi jumătate de când am venit eu – sunt lucruri care erau pentru respectarea Constituţiei şi a drepturilor constituţionale”, a precizat Renate Weber.

 

 

Biserica mai primește o lovitură: Primăria Capitalei nu dă bani pentru Catedrala Neamului

 

 

Reamintim că, luna trecută, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunţat într-o conferinţă de presă la Parlament că a fost demarată procedura privind revocarea Renatei Weber, catalogată de multe ori de liberali drept „avocatul PSD”, în niciun caz al poporului.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed