RENATE WEBER s-a plâns la Antena 3: ”Ludovic Orban m-a insultat!”

Avocatul Poporului, Renate Weber, s-a plans miercuri seara la Antena 3 ca a fost insultata de Ludovic Orban cand acesta i-a reprosat ca „a pus in pericol viata si sanatatea cetatenilor”.

 

Mesaj dur al unui pneumolog pentru Arafat: În loc să vă prostiţi cu restricţii aproape inutile, mai bine…

 

 

„E mare pacat cand un presedinte de partid si un om care are o asemenea functie in stat si este presedintele Camerei Deputatilor, deci este a treia pozitie in demnitatile publice din statul roman, se joaca pur si simplu cu cuvintele. Nu mai spun ca insulta, dar se joaca in acest moment cu niste cuvinte, pentru ca de fapt, reprosul pe care mi-l facusera cel putin acum cateva luni de zile, era acela, ca am atacat la Curtea Constitutionala niste legi si ordonante de urgenta care erau de multa vreme in vigoare in Romania si prin asta as fi pus in pericol viata oamenilor, ceea ce, iertati-ma, dar este chiar naucitor.

 

Transparența 100%, din vorbe. Pe site-ul Guvernului nu apar nici măcar numele consilierilor premierului

 

 

Sa nu mai vorbim de faptul ca la Curtea Constitutionala acele actiuni pe care noi le-am facut anul trecut in perioada starii de urgenta, apoi a starii de alerta, deci acele actiuni au fost admise cu unanimitate de voturi, deci, cum sa spui, Doamne fereste, ca Avocatul Poporului a pus in pericol viata oamenilor?”, a declarat Renate Weber la Antena 3.

Presedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban, a declarat miercuri ca s-a discutat in coalitia de guvernare ca propunerea pentru functia de Avocat al Poporului sa fie o persoana neinregimentata politic.

„A fost o discutie la nivelul coalitiei. (…) Ideea e sa sustinem un candidat la functia de Avocat al Poporului care sa nu fie partizan politic, care sa aiba o cariera in domeniul respectarii drepturilor omului, evident, sa aiba studii juridice solide. O sa discutam mai multe propuneri, ca e normal. Cand vom avea o solutie, o vom decide si o vom anunta public. Vrem sa fie o persoana care sa nu aiba o stampila de partid”, a spus Orban la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.

 

Intrebat ce i se reproseaza actualului Avocat al Poporului, Renate Weber, pe care coalitia vrea sa o revoce din functie, Orban a spus ca aceasta a incalcat foarte multe articole din Constitutie.

„De exemplu, a pus in pericol viata si sanatatea cetatenilor, ca a considerat spitalele si cadrele medicale centre de detentie. Vreti sa va mai spun de multimea de actiuni, dupa parerea mea, care au iesit din cadrul constitutional si legal? De altfel, solicitarea se va discuta in cadrul Comisiilor juridice reunite si acolo (…) o sa existe o argumentatie suplimentara fata de argumentatia continuta in solicitarea de revocare”, a mentionat acesta.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed