Comisarii ANPC au anunţat, joi, că reprezentanţii Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor au făcut verificări la SC Revers Quantum SRL, deţinătoarea restaurantului ”Templul Soarelui” din Sectorul 2 al Capitalei.
“Cum se spune în chineză «jeg»? Dar gândacii sunt împărţiţi pe soiuri de carne? Vor avea ceva timp cei de la «Templul Soarelui APUNE» să ne explice!”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.
Comisarii ANPC au găsit mai multe nereguli, printre care: utilizarea unor produse alimentare nesigure, fără elemente de identificare din care să rezulte data limită de consum; folosirea unor spaţii de ventilaţie neigienizate, cu acumulări de grăsime în strat grosier; folosirea unor spaţii de lucru insalubre, cu pereţi cu vopsea exfoliată, pavimente discontinuu cu plăci de gresie sparte; prezenţa gândacilor vii şi morţi în incintă; folosirea unor frigidere neigienizate cu rugină şi cu chedere rupte.
De asemenea, echipele de control au constatat utilizarea unor materii prime cu modificări organoleptice; folosirea unor coşuri de gunoi fără capac şi a unor ustensile neprofesionale de bucătărie, cu grad ridicat de uzură; nerespectarea vecinătăţillor la depozitarea alimentelor; utilizarea unor hote cu acumulări de grăsime în strat grosier; lipsa autorizaţiilor emise de primărie, ISU, DSP.
Unitatea a fost închisă temporar până la remedierea deficienţelor şi a primit o amendă de 10.000 de lei.