Rețeta de post a bunicii. Cum să faci mâncare din prune uscate

0

Rețeta de post a bunicii. Cum să faci mâncare din prune uscate. O rețetă de post care cu ani în urmă era des întâlnită este cea pentru mâncarea din prune uscate.

Deși pentru mulți prunele uscate pot părea o gustare, adevărul este că ele pot fi integrate într-o rețetă și pot aduce un rezultat uimitor.

Mâncarea de prune uscate de post se prepară foarte ușor și e destul de sățioasă, astfel că nu o să simți nevoie de carne. Ingredientele necesare sunt:

Rețeta de post a bunicii. Cum să faci mâncare din prune uscate

  • 100 g prune uscate tăiate felii
  • 400 g fasole din conservă
  • 120 ml suc de roșii
  • 240 ml supă de legume sau apă caldă
  • 3 cepe
  • 250 g morcovi tăiați cubulețe
  • 2 linguri ulei
  • 3 foi de dafin
  • cimbru și boia
  • piper și sare

Pentru a prepara mâncarea de prune uscate de post, folosește o cratiță cu fund gros unde încălzești uleiul. Toacă ceapa, dar și morcovii, în formă de cubulețe și pune legumele la călit pentru 4 minute, alături de sare.

Acum se adaugă și prunele uscate și se condimentează cu piper. Boabele de fasole trebuie și ele spălate și adăugate ulterior în cratiță, iar mai apoi se pun și foile de dafin alături de boia și de cimbru.

Totul se amestecă bine și se lasă la gătit un minut, iar apoi se adaugă apa caldă, sau supă de legume, în funcție de preferințe.

Se lasă să se gătească la foc mediu cu capacul pus până ce se înmoaie morcovii, iar spre final se adaugă sucul de roșii, se amestecă și se mă lasă la fiert 2 minute până când se obține un amestec gros.

Mâncarea din prune uscate de post se servește lângă orez fiert sau piure de cartofi.