Rețeta de roșii umplute de post. E ideală și în diete

0

Rețeta de roșii umplute de post. E ideală și în diete. Ardeii umpluți îi știm cu toții, dar roșiile umplute pot fi o alegere cu mult mai bună și poate chiar mai delicioasă.

Dacă ții post și vrei să te bucuri de un preparat delicios, rețeta de roșii umplute te salvează. Este recomandată și în diete, dar și în cazul vegetarienilor.

E simplu să faci rețeta, dar și ieftin având în vedere că nu ai nevoie decât de niște ingrediente simple:

Rețeta de roșii umplute de post. E ideală și în diete

  • 6 roșii
  • 2 cartofi
  • 1 zucchini
  • 1 ceapă mare
  • 1 cățel usturoi
  • 1 linguriță de ierburi mediteraneene (rozmarin, cimbru, oregano)
  • 6 linguri ulei de măsline
  • sare și piper

La fel ca și la ardeii umpluți, prima oară roșiile se spală și li se taie un capac în partea de sus. Se curăță de pulpă, se întorc cu fața în jos și se lasă la scurs pe un șervețel de hârtie.

Între timp se fierb cartofii în coajă 15 minute, iar apoi se lasă în apă rece. Ne ocupăm și de zucchini, care se spală și se taie cubulețe, la fel și ceapa.

Usturoiul va fi tăiat mărunt, iar pulpa roșiilor în cubulețe de asemenea. După ce cartofii s-au răcit se curăță de coajă și vor fi tăiați și ei în cubulețe mici.

Mai departe se pun patru linguri de ulei într-o tigaie și se adaugă ceapa, lăsându-se la călit. Se pun apoi și restul ingredientelor, adică zucchini, pulpa de roșii, cartofii, usturoiul, sare și piperul. Se sotează timp de 10 minute amestecând din când în când.

La final se adaugă și ierburile aromatice, se amestecă și se dă de pe foc. Preparatul nu e încă gata. Preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius, căldură sus și jos.

Ungem o tavă de cuptor cu ulei de măsline, iar roșiile le umplem cu amestecul de legume. Se stropesc cu ulei și se lasă la cuptor nu mai mult de 20 de minute.

Pot fi servite calde, reci, ca și garnitură, dar și ca un meniu complet în special pentru cei care țin post.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.