Rețeta pentru sarmale oltenești. Preparatul care nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun

0
68138280 - meat rolls sarmale in clay bowl with wooden spoon

Rețeta pentru sarmale oltenești. Preparatul care nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun. Sarmalele sunt un preparat extrem de important atunci când vorbim de sărbători.

Sarmalele nu lipsesc de pe masa de Crăciun și nici de pe masa de Paște. Există însă o mulțime de moduri în care pot fi preparate.

Rețeta pentru sarmale oltenești însă este una ceva mai deosebită. Are câteva ingrediente cheie care ne ajută să obținem un preparat aromat și consistent.

Iată ce ingrediente sunt necesare ca să faci acasă rețeta de sarmale oltenești. Nu va dura mult, iar preparatul tău va fi gata.

Rețeta pentru sarmale oltenești. Preparatul care nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 200 g jumari
  • 2 verze murate
  • 3 cepe
  • 100g orez
  • 200 g rosii in bulion
  • 150 g slanina afumata
  • 30 ml ulei
  • 2 lingurite cimbru
  • 1 leg patrunjel verde
  • 1 L zeama de varza murata
  • piper și piper
  • foi de dafin

În jur de două ore durează să faci rețeta pentru sarmale oltenești. Fiecare minut merită efortul având în vedere gustul final.

Prima oară se spală carnea și se taie cuburi mici, iar apoi jumările vor fi date prin mașina de tocat. Se toacă între timp și ceapa.

Aceasta se călește alături de carne și de orez și se lasă la răcit. Până atunci se toacă pătrunjelul, iar când amestecul anterior e gata, se adaugă în el cimbru, pătrunjel, sare și piper după gust, dar și jumări.

Totul se amestecă bine, iar următorul pas este ca varza să fie aleasă pas cu pas și să fie spălată. Acum se împachetează sarmalele.

Varza rămasă se toacă și se pune pe fundul unei oale iar peste se așează sarmalele cu slanina si foi de dafin. Se toaca rosiile din bulion si se pun peste sarmale si zeama de varza murata. Se lasa la fiert 2 h la foc mic.

După ce timpul a trecut, rețeta de sarmale oltenești este gata și poate fi savurată alături de o porție de mămăliguță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.