Revista presei interne 05 Octombrie 2009 – Jafuri in 2004, afaceri corecte in 2009

Din cauza crizei politice, Romania a redevenit in doua zile mai riscanta decat Ungaria pentru investitorii straini, notează Ziarul Financiar, care citează:  „Si radeai de mine cand vorbeam de balcanisme… ieri la cina cu P.M. din US a trebuit sa-i explic non-stop situatia din Romania si sa-l asigur ca nu facem default (incetare de plati – n.r.). Ar trebui sa-mi dea Isarescu o medalie ca nu trebuie sa pompeze si mai multi bani (n.r.: pentru protejarea leului). Toate fondurile astea americane au jucat bondurile romanesti versus cele din Vest si tremura acum.”

Gândul informează că: Pe o scenă politică tensionată, autorităţile ar putea uita de constrângerile acordului de finanţare cu Fondul Monetar Internaţional. Depăşirea ţintei de deficit bugetar convenite este unul din posibilele efecte ale acestor turbulenţe, avertizează analiştii, în timp ce oficialii de la Finanţe se laudă cu venituri mai mari.

Omul de afaceri, Ioan Niculae, a redevenit acţionarul majoritar al fostei Societăţi Naţionale „Tutunul Românesc” (SNTR), după cinci ani şi jumătate de la reprivatizarea societăţii, relatează ziarul Bursa. Acţionarii „Galaxy Tobacco” (denumirea actuală a SNTR) au aprobat acum două luni o majorare de capital, în valoare de 40 milioane de dolari, prin aportul în numerar realizat exclusiv de către compania „InterAgro” (controlată de către Ioan Niculae), ca obligaţie a contractului de privatizare din 2001. Decizia acţionarilor fostei SNTR a devenit publică, la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a fost publicată în Monitorul Oficial.

Aproximativ 750.000 de angajaţi din învăţământ, sănătate şi administraţie îşi întrerup astăzi lucrul, notează Evenimentul Zilei. Oamenii de afaceri susţin însă măsurile executivului. În şcoli nu se ţin orele, iar profesorii se limitează la a supraveghea elevii, în spitale nu se fac internări, ci se tratează doar urgenţele, iar ghişeele instituţiilor publice sunt închise.

Înlocuirea lui Dan Nica din funcţia de ministru de Interne cu Vasile Blaga a dat mână liberă şi operaţiunii „bani pentru partid“, cel puţin aşa reiese din declaraţiile fostului şi actualului ministru de Interne, dar şi din măsurile dispuse de Blaga, scrie Cotidianul. „Informaţiile mele din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) spuneau că intră TIR-uri de ţigări, că cei de la vamă sunt ocupaţi şi n-au timp să le controleze. Pierderea pentru cei care făceau contrabandă se ridică la 32 de milioane de euro. Au pus încă de acum zece zile 5 milioane de euro ca să poată să reintre în afacere. Asta însemna ori retragerea filtrelor de poliţie din Timiş, ori retragerea mea“, a declarat Nica joi, după demiterea sa, la Antena 3. Fostul ministru de Interne a mai ţinut să precizeze că banii proveniţi din traficul de ţigări erau destinaţi campaniei electorale şi că şpaga pentru aceste transporturi se ridica la „un milion de euro cash“.

Romania Liberă arată că: Presedintele Traian Basescu i-a laudat anul acesta pe baronii PSD grupati in jurul afacerilor scandaloase precum Insula Mare a Brailei si Rafinaria RAFO Onesti, pe care in 2004, in perioada campaniei electorale, i-a acuzat de jaf national. In aceasta vara, in timpul unei vizite facute la invitatia lui Culita Tarata, fost deputat PSD, Basescu a declarat ca „singura ilegalitate la Insula Mare a Brailei ar fi ca aici se face agricultura performanta”.

Indiferent de culoarea politică a Puterii, aviatorul Cătălin Cotruţ a beneficiat regulat de acte normative care l-au umplut de bani, precizează Adevărul. O hotărâre de Guvern din septembrie 2009 i-a mărit fondurile reprezentantului României la Organizaţia Aviaţiei Civile, de la 220.000 la 257.000 de euro pe an.

Compania americană Bechtel a încasat circa 800 de milioane de euro de la bugetul statului în cinci ani de derulare a contractului şi a reuşit performanţa de a nu deschide pentru circulaţie nici măcar un kilometru de şosea, potrivit Jurnalului Naţional.  Cel mai mare şi ambiţos proiect de drumuri din Uniunea Europeană se realizează în inima „misteriosului ţinut al Transilvaniei”. Proiectul, denumit Autostrada Transilvania, este realizat de firma americană Bechtel. Lucrarea este unică în Europa atât prin amploare, cât mai ales prin ritmul de melc în care avansează construcţia. Astfel, la şase ani de la demararea lucrărilor din 2004, constructorul nu a dat în folosinţă nici un kilometru de autostradă.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed