Revista presei interne din 20 ianuarie 2010 – Taxa pe avere îi determină pe românii bogaţi să îşi mute banii în băncile elveţiene

Cei care isi deschid conturi in Elvetia cauta in primul rand protectie, acceptand castiguri foarte mici, titrează Ziarul Financiar. Romanii cu lichiditati de milioane de euro la bancile locale se uita spre marile banci elvetiene, unde doresc sa isi mute banii pentru a se pune la adapost in perspectiva discutiilor privind introducerea pe plan local a unei taxe pe averile mai mari de 500.000 de euro.

Invocând incompetenţa de care au dat dovadă în curăţarea străzilor, edilul-şef al Capitalei vrea să schimbe actualele firme de salubrizare, scrie Evenimentul Zilei. Faptul că „iarna nu-i ca vara” şi că nu doar edilii şi drumarii, ci şi angajaţii firmelor de salubrizare sunt surprinşi întoteauna chiar şi de zăpezile anunţate nu mai miră pe nimeni.

Mircea Simion Vescan, preşedinte: „Mă pregătesc să particip la o licitaţie în afară”, citează Bursa. Acţiunile companiei au sărit cu până la 18%, în câteva ore după publicarea anunţului. Producătorul de echipament pentru industria gazeiferă „Armax Gaz” Mediaş (simbol ARAX) a fost desemnat câştigătorul a patru contracte-cadru în valoare de 205,35 milioane de lei (aproximativ 50 de milioane de euro), în urma unei licitaţii organizate de „Transgaz”. Contractele se întind pe o durată de patru ani.

Dezvoltarea tehnolgiilor şi a modelelor de business au determinat apariţia unui număr foarte mare de joburi în ultimii ani. Tinerii care ies astăzi de pe băncile facultăţilor din România ajung să lucreze pe poziţii care în urmă cu 10 ani nici măcar nu existau. Specialiştii în resurse umane contactaţi de capital.ro sunt de părere că apariţia de meserii noi reprezintă un fenomen natural. „Este evident ca domeniile în care se întâmplă acest lucru sunt tehnologia informaţiei şi ingineria, pentru că în aceste domenii am fost în ultimii ani, şi suntem şi în continuare, martorii unui progres accelerat”, a declarat Ariadna Şutac, recruitment manager & partner al BrainSpotting şi membru HR Club.

Un sătmărean s-a trezit peste noapte dator cu 3.000 de lei pentru aparate electrocasnice pe care nu le-a cumpărat, potrivit Adevărului. Ciprian Fabian a fost introdus pe lista Flanco a clienţilor rău-platnici, iar acum nu îşi mai poate cumpăra aparatură de la niciun magazin. Cartea de identitate a oricărui român poate ajunge cu uşurinţă la îndemâna reţelelor de falsificatori de acte sau de adeverinţe de venit. Unele hoteluri cer buletinul, copii după actul de identitate sunt necesare la orice contract de telefonie, internet sau cablu. Au existat cazuri în care reţele de falsificatori au acţionat chiar cu complicitatea unor funcţionari de la serviciile publice de emitere a actelor de identitate.

Jurnalisti ai Romaniei libere au participat incognito la mai multe licitatii organizate de la inceputul anului de bancile din Bucuresti pentru vanzarea de imobile apartinand unor persoane fizice. Concluzia acestui experiment este ca in multe situatii procedura de vanzare a proprietatilor nu este intotdeauna transparenta si unele licitatii ar putea fi suspectate ca ar fi fost masluite.

Gândul relatează: Fiscul a pus ochii pe bogaţii suspecţi şi a cerut FMI asistenţă în taxarea lor cu succes: „Este vorba depre impozitarea acelor persoane foarte bogate care nu au nicio justificare a veniturilor, dar, de exemplu, au vilă în Dorobanţi. Se doreşte identificarea celor mai bune soluţii pentru colectarea impozitelor şi taxelor de la astfel de persoane.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed